Élet-Stílus

Közös imával Madonna ellen

Radikális lengyel katolikusok közös imára szólítottak fel Madonna varsói koncertjének megakadályozására, amit Nagyboldogasszony napjára szerveztek. A lengyel katolikus egyház nem állt a kezdeményezés mellé.

Madonna augusztus 15-én ad koncertet a lengyel fővárosban, ami Nagyboldogasszony napja, azaz Mária mennybemenetelének ünnepe. Lengyel katolikusok nem tartják alkalmasnak ezt a napot a provokatívnak tartott előadó koncertjére.

Több katolikus szervezet, köztük a nemzeti tradíciók védelmében fellépő Pro Polonia mozgalom Varsóban közös imádságra invitálja híveit a fellépés napjára. A szervezetek eredetileg misét akartak tartani, a lengyel egyház azonban nem támogatja a kezdeményezést, annak ellenére, hogy a Pro Polonia csoportosulás vezetője, Marian Brudzynski minden lengyel papot arra szólított fel, hogy támogassa őket a popdíva elleni harcban.

Az énekeső fellépésének dátuma egybeesik egy másik lengyel ünneppel is, ezért más közösségek is kérték az énekesnőt – aki önjelölt követe a kabbalizmusnak -, hogy válasszon másik időpontot, és kerülje el a botrányt egy olyan országban, ahol ilyen erős a katolikus vallás. Egyes radikális katolikus szervezetek viszont egyenesen azzal vádolják az énekesnőt, hogy kifejezett provokációról van szó, hiszen Madonna híres „keresztényellenes” megnyilvánulásairól.

Ennek ellenére a koncertre szóló 20 ezer jegy kevesebb mint egy óra alatt fogyott el. A Sticky and Sweet címet viselő turnénak Budapesten is lesz állomása, az énekesnő augusztus 22-én a Kincsem Parkban lép színpadra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik