Élet-Stílus

BL: kétgólos előnyt szerzett a Loki

A DVSC-TEVA hazai környezetben 2-0-ra nyert a svéd Kalmar FF ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén. Sokáig kimaradtak a magyar bajnok helyzetei, de a hajrában előbb Varga, majd Kiss lőtt szépségdíjas gólt. Visszavágó egy hét múlva.

Minden bizonnyal a tömött lelátók látványa is megihlette a magyar bajnokot, mert kiválóan kezdett. Herczeg András csapata bátran nekirontott ellenfelének: a svéd kapus előbb Kiss Zoltán lövését öklözte ki, majd Leandro bombája tévesztett célt. A svédek sem maradtak adósak, egy gyönyörű emelés a kapufán csattant, szerencsére az asszisztens lest jelzett (amúgy tévesen).

BL: kétgólos előnyt szerzett a Loki 1

A folytatásban leült a találkozó és a szünetig hiába volt többet a labda a hazai csapatnál, a helyzetek kimaradtak. Védő létére Leandro volt a Loki legveszélyesebb támadója, a brazil-magyar játékos felfutásaival rendre megbontotta a Kalmar védelmét, sajnos a beadásaira többnyire késve érkeztek a társak.

A szünetet követően jó negyedóráig a svédek irányítottak, rövid időn belül három óriási ziccert is elbénáztak. Úgy tűnt, hogy idő előtt elfogyott a magyar bajnok, de szerencsére a legjobbkor érkezett az első debreceni találat. A csereként érkezett Oláh száguldott el a jobb szélen, remekül centerezett, Varga József pedig közvetlen közelről bekotorta a labdát.

Pillanatokkal később Oláh szerezhette volna a második hazai gólt, de Leandro beadása után két méterről sem találta el a kaput. Nem sokkal később aztán a Loki csapatkapitánya, Kiss Zoltán lőtte ki külsővel a jobb sarkot a tizenhatos vonaláról.

Herczeg András klubmenedzser

“Azt hiszem, a játékosok minden dicséretet megérdemelnek, mert remekül játszottak, s nemcsak elszántak voltak, de mertek bátran játszani. Jól kezdtünk, az első húsz percben remek ritmusban, a talajon játszottunk, s többször megzavartuk a svédeket. Később feljavult ellenfelünk, így többször ívelgetnünk kellett, amivel nem volt esélyünk. A második félidő elején a Kalmar ugyan magabiztosabb volt, ám aztán szép gólokat szereztünk, s megérdemelten nyertünk. Nagyszerű mérkőzésen vagyunk túl, de nem szabad hátradőlnünk. Svédországban egy hét múlva is ugyanilyen felszabadultan és bátran kell futballoznunk.”

Bajnokok Ligája selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
DVSC-TEVA–Kalmar FF (svéd) 2-0 (0-0)
Gól: Varga J. (73.), Kiss Z. (86.)
Debrecen, 9000 néző, v.: Fautrel (francia)
DVSC-TEVA: Poleksic – Bernáth, Máté P., Mészáros, Leandro – Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Szakály P. (Dombi (86.) – Rudolf (Katona, 90.), Dudu (Oláh, 59.)
Kalmar FF: Wasta – Nouri, Lantz, S. Larsson, Alander – T. Eriksson, Rydström, R. Elm, Sobralense – Mendes (Santos, 86.), D. Elm (Dauda, 86.)

További eredmények.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik