Élet-Stílus

Győztes vébéfőpróbát tartottak Birosék

Eredményes főpróbát tartott a férfi pólósok hétfőn kezdődő római világbajnoksága előtt a magyar vízilabda-válogatott: Kemény Dénes legénysége szerda este, a gyöngyösi utolsó felkészülési mérkőzésen 6 góllal győzött a szintén vb-résztvevő ausztrál együttes ellen.

A Margitszigeten tartott, múlt heti Unicum Kupán már találkozott a két legénység, akkor Biros Péterék 9-6-ra nyertek a jó hajrának köszönhetően, de összességében meglehetősen nehezen kerekedett felül riválisán a magyar nemzeti csapat. A távoli kontinens képviselői a szerdai meccsre ráadásul erősítést kaptak: a belgrádi universiadén szerepelt gárda legjobbjai csatlakoztak a Magyarországon edzőtáborozó társasághoz.

Ezzel együtt elvben nem jelenthetett gondot az ellenfél legyőzése, még ha például a fizikailag roppant erős ausztrálokat a tavalyi, pekingi olimpián a később ötkarikás aranyérmes magyar válogatott egyetlen góllal tudta csupán az előcsatározások során legyűrni.

Győztes vébéfőpróbát tartottak Birosék 1

Gyöngyösön a rekkenő hőségben is igen jelentős érdeklődés mellett szálltak vízbe a csapatok, s alig két perc után 2-0-ra elhúzott a hazai együttes, Biros Péter és Varga Dániel góljaival, de a nyitónegyed vége felé 2-2-re alakult az állás. Hosnyánszky Norbert és Madaras Norbert bombájával, illetve Varga II. Zsolt parádés csavarjával azonban 5-2 lett az első 8 perc.

A folytatásban Varga Dániel és Madaras remekbe szabott „ismétléssel” módosított 6-2, illetve 7-3-ra, a harmadik játékrészben pedig – 7-4-et követően – Kiss Gergely duplája (8-4, 9-5), majd Madaras szintén a bal sarokba vágódó lökete (10-5), s egy újabb hatalmas Kiss-gól (11-5) mutatta, hogy javul a helyzetkihasználása, egyértelműen felfelé ívelő a Kemény-legénység formája.

A befejező negyed megúszás után Varga Dénes találatával indult (12-5), ő közelről, majd Gór-Nagy Miklós távolról volt eredményes (13-5), s bár utána kétszer az ausztrálok is érdemben jelezték, hogy ott vannak a medencében, a vége így is magabiztos magyar győzelem lett (13-7).

kemény dénes szövetségi kapitány

“A védekezés is jobb lett, de a legtöbbet a helyzetkihasználásunk javult, viszont a felállt védelem ellen sokszor nem tudtunk mit kezdeni. Nem szoktam név szerint, a nagy nyilvánosság előtt bírálni, most azonban azt mondom, hogy Kis Gábornak és Hárai Balázsnak észbe kell kapnia, a centerposzton nekik nagyot kell javulniuk. Erre még van két hét, hiszen számunkra a negyeddöntővel, a második héten kezdődik majd el igazán a vb. Szombat este, megérkezésünk után Rómában edzőmeccset játszunk az olaszokkal abban a versenymedencében, ahol a világbajnokság mérkőzései is zajlanak majd, így hamar feltérképezhetjük a helyszínt. Vasárnap két edzés lesz, és aztán hétfőn jöhet Kanada.”

A Kemény-csapat szombaton repül Rómába, ahol világbajnoki bemutatkozó csoportmérkőzését hétfőn – délelőtt 10:50-től – játssza Kanada legjobbjai ellen.

Magyarország-Ausztrália 13-7 (5-2, 2-2, 4-1, 2-2)
A magyar góldobók: Kiss G., Madaras 3-3, Varga Dániel 2, Biros, Hosnyánszky, Varga II. Zs., Varga Dénes, Gór-Nagy 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik