Élet-Stílus

Fradi-Hertha: idióták mindenhol vannak

A német lapok rövidebb-hosszabb írásokban megemlékeznek a berlini focicsapat Üllői úti vendégjátékáról, ahol az eredmény a beszámolók szerint másodrangú volt. A magyar „nácihuligánok” támadását a biztonsági személyzet és a rendőrök sem tudták megfékezni.

Kedd este az Üllői útra látogatott a Hertha BSC együttese, amely a magyar élvonalba három év után visszajutott Ferencvárossal játszott előkészületi meccset. A 12 éve Berlinben légióskodó Dárdai Pál csapata az első félidőben szerzett két fejesgóllal megnyerte az unalmas összecsapást, amely botrányosan kezdődött, és úgy is fejeződött be.

A Berliner Zeitung (BZ) beszámolója szerint a német csapatot elkísérő maroknyi szurkolót már a metróaluljáróban náci karlendítéssel köszöntette 30 huligán. A stadionban megdobálták őket, hárman megsérültek, egyiküket a fején találták el egy üveggel. A Hertha csapatorvosa látta el a sérülteket.

Fradi-Hertha: idióták mindenhol vannak 1

A BZ újságírója csodálkozva írja, hogy a randalírozó, és a vendégszektorba betörő mintegy 30 huligánt képtelenek voltak megfékezni a biztonságiak. A rendőrök a bejáratnál békésen cigarettáztak, miközben a hangosbemondó hiába kérte a kapuk menekülésre való kinyitását. A biztonságiak ügyet sem vetettek a kérésre, a német lap szerint a mobiltelefonjaikkal voltak elfoglalva.

A Hertha menedzsere a szünetben arra kérte a rendezőket, hogy biztosítsák a rendet a lelátókon, de a helyzet nem sokat változott. Néhány Hertha-drukker a VIP-lelátón talált menedéket, a többiek továbbra is közvetlen közelről hallgatták a „Heil Hitlert”.

A BZ megszólaltatta az egyik német drukkert, aki elmondta, hogy féltek a magyaroktól, nem csoda, hogy jó pár újságíró a mellékhelyiségben keresett menedéket. A Hertha kapusának a figyelmét sem kerülték el a lelátón zajló események. „Mit is mondhatnék? Hülye idióták mindenhol vannak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik