Élet-Stílus

BL: győzni akar, támadni fog a Loki

Győzni szeretne, ezért támadó felfogásban játszik majd szerdán a DVSC-TEVA labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája selejtező második körének első mérkőzésén a vendég svéd a Kalmar FF ellen.

“Az esélyeket illetően én nem kívánok matekozni, szerdán este a pályán minden kiderül – mondta az MTI-nek Herczeg András, a debreceniek klubmenedzsere. – A svéd együttes jó csapat, sejtettük ezt már a sorsoláskor, és meg is bizonyosodtunk róla, amikor Bücs Zsolt kollégámmal a helyszínen tekintettük meg a Malmö elleni bajnokiját. Bővebben elemezni fölösleges szócséplés lenne, majd szemtől szemben kiderül, melyik csapat a jobb, és melyik érdemes a továbbjutásra. Még a magyar sajtó sem tart bennünket esélyesnek, de jó játékkal próbálunk erre méltó választ adni.”

“Verhető a Kalmar”

A szakember jelezte, hogy egyetlen sérültje van, igaz, éppen egyik legjobbja. A válogatott Rudolf Gergelynek a múlt héten a Temesvár elleni edzőmeccsen megrúgták a bokáját, de a támadó szerencsére bekötött lábbal vállalni tudja a játékot.

Irány Európa! (dvsc.hu)

Irány Európa! (dvsc.hu)

A hajdúságiak helyzetét mindenképpen nehezíti, hogy a magyar bajnokság csak a jövő hét végén indul, a svéd ugyanakkor már javában tart. A rivális Klamar ráadásul javuló formát mutatott az elmúlt időszakban, szombaton a Djurgarden elleni 6-1-es győzelemmel hangolt a hétközi kupameccsre.

A játékosok ennek ellenére bizakodóak, Rudolf szerint a Loki van olyan erős, hogy képes legyen túljutni a svédeken. „Kielemeztük a Kalmar játékát, és azt gondolom, verhető csapat” – nyilatkozta a klub honlapján a támadó, aki akkor lenne nyugodt, ha többgólos előnnyel várhatná a visszavágót a Loki.

„Azt láttam, amit vártam is: nem a legtechnikásabbak, de modern futballt játszanak, erősek és gyorsak, sokat futnak – mondta Dombi Tibor. – Úgy vagyunk vele, mint a szurkolók, hogy a bajnokságot megnyertük négyszer, de jó lenne már nemzetközi porondon is letenni valamit az asztalra.”

A debreceni játékosoknak óriási segítséget nyújthat majd az “üzemi hőfok” minél gyorsabb eléréséhez a lelkes szurkolótábora, mely szinte bizonyosan megtölti az Oláh Gábor utcai stadiont. “Örülök, hogy jól fogynak a jegyek, számunkra ez igazán megtisztelő” – mondta Herczeg András, utalva arra, hogy már múlt péntekig hatezer belépő talált gazdára.

Optimista svédek

Nanne Bergstrand, a svéd Kalmar trénere egyértelműen fogalmazott: nyerni jöttek Debrecenbe. A szakember hozzátette, hogy döntetlennel sem lesz elégedetlen, ha sikerül gólt vagy gólokat szerezniük.

Bergstrand szerint a DVSC jó csapat, mely a svéd élvonalban is az élbolyhoz tartozna. Külön méltatta Rudolf Gergelyt, akit maga is szívesen látna a Kalmarban. A Helsingborggal már BL-rutint szerzett tréner a látványos futball híve, ezért alkalmaz előszeretettel brazilokat, mert Svédországban nincs annyi kreatív játékos, amennyi egy nemzetközi porondon is sikeres gárdához elég lenne.

A mérkőzés 20 órakor kezdődik, a visszavágót pedig jövő szerdán rendezik Kalmarban. A Debrecennek az új rendszerben három párharcot kellene megnyernie ahhoz, hogy fölkerüljön a BL főtáblájára, ugyanakkor nem találkozhat Európa 13 legerősebb bajnokságának képviselőjével.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első meccs:
DVSC-TEVA – Kalmar (svéd) 20 ó (Sport2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik