Élet-Stílus

Öt magyar játékost figyelnek Benítezék

A Liverpool spanyol trénere öt MTK-tehetséget meghívott próbajátékra. Adorján Krisztián és Vass Patrik második alkalommal utazhat az angol élcsapat edzőtáborába, még nyáron eldőlhet, hogy Németh, Simon, Gulácsi és Pölöskei hány magyarral bővülhet a tartalékcsapat kerete.

A pepsifoci.hu értesülései szerint vasárnap este öt fiatal magyar játékos utazott Liverpoolba, hogy bemutatkozzon a Rafa Benitez által felügyelt szakmai stáb tagjainak. A korosztályos válogatott labdarúgók egytől-egyig az MTK agárdi akadémiáján nevelkednek, és a két egyesület közötti együttműködés keretében kapnak lehetőséget.

Abu Attila (kapus), Poór Patrik (védő), Adorján Krisztián, Vass Patrik (középpálya) és Horváth Péter (csatár) egy hétig készül a liverpooliak tartalékcsapatával. „Valamennyi játékost látta eddig legalább három alkalommal a Liverpool valamelyik megfigyelője, majd május végén az akadémia új igazgatója, Frank McParland úr is Budapestre utazott, hogy személyesen meggyőződjön a srácok képességeiről” – nyilatkozta a honlapnak Pataky Tibor, a fiatalokat képviselő menedzseriroda vezetője.

Vass és Adorján másfél éve már eltöltött egy hetet Liverpoolban, az ő esetükben Benítezék feltehetően arra kíváncsiak, hogy mennyit fejlődtek ez idő alatt.

Beilleszkedési gondjaik nem lesznek a fiataloknak, hiszen jelenleg is a tartalékcsapattal készül a következő szezonra Simon András és Pölöskei Zsolt. Németh Krisztián és Gulácsi Péter jelenleg a nagycsapattal Svájcban edzőtáborozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik