Élet-Stílus

Jövő héten jön Harry Potter

A múlt heti londoni világpremier és New York-i díszbemutató után szerdától a világ számos országában már látható a mozikban a Harry Potter és a félvér herceg. A varázslótanonc történetének legújabb, hatodik darabjára azonban a magyar közönségnek még egy hetet várnia kell.

A várva várt film nyitónapjára már rengeteg moziban elővételben elfogytak a jegyek, s a varázslatot kellő mennyiségű humorral és romantikával ötvöző új Harry Potter-filmről a kritikusok többsége is rajongva ír: egy filmkritikákat egybegyűjtő internetes oldal szerint a kritikusok 96 százalékának tetszett a film. A Variety filmes szaklap szerint pedig a Warner Bros. stúdiónak eddig 4,5 milliárd dollárt hozó Harry Potter-sorozat legújabb darabja minden bizonnyal bekerül 2009 legjövedelmezőbb filmjei közé.

David Yates rendező szerint bár az emberek nagyon jól fogadják az új filmet, “még nem láttak semmit”. Már év eleje óta forgatják ugyanis a történetet lezáró, 2007-ben megjelent Harry Potter és a halál ereklyéinek filmváltozatát, amely két részben kerül majd a mozikba.

A Harry Potter és a halál ereklyéinek első része, amelynek 2010 végére tervezik a bemutatóját, “road movie-szerű lesz, hiszen arról szól majd, hogyan menekülnek a főszereplők az őket üldözők elől, nagyon izgalmas lesz”. A 2011-ben a mozikba kerülő második, befejező rész pedig “olyan lesz, mint egy hatalmas opera, egy eposz, több díszlettel, mint bármely korábbi film” – ígérte egy interjúban a rendező, aki már a sorozat ötödik darabját is jegyezte.

“Potterrel kelek és Potterrel fekszem, mire elkészül az utolsó rész, valószínűleg már több mint hét évnyi Harry Potter lesz a hátam mögött” – tette hozzá David Yates, aki azonban így sem akarta átengedni a sorozat befejezését másnak. “Nem tudtam elengedni, túlságosan függővé, megrögzötté váltam, túlságosan is jól szórakoztam” – vallotta be a rendező.

Persze a főszereplőknek is nagy kihívást jelent a sorozat lezárása. “Úgy érzem, mintha egy teljesen más filmben játszanék” – mondta egy sajtótájékoztatón a Hermione Grangert alakító Emma Watson, hozzátéve, hogy már mindannyian befejezték a középiskolát, így teljesen az utolsó részekre tudnak koncentrálni. A címszereplőt megformáló Daniel Radcliffe számára “egy álom ér véget” a sorozat lezárultával. Az ellenségét, Draco Malfoyt játszó Tom Felton pedig egyenesen úgy fogalmazott, hogy “ki fogja sírni a szemeit”, ha befejeződik a sorozat.

Addig ugyan még két év hátravan, a Harry Potter-sorozat legújabb darabjára azonban a magyar közönségnek is már csak egy hetet kell várnia: az első előadások jövő hét szerdáról csütörtökre virradóra, éjfél után pár perccel kezdődnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik