Élet-Stílus

Idén még többet költöttek a Balaton Soundon

Erős kezdéssel, majd három telt házas nappal összesen 94 ezer látogatót számlált a harmadik Heineken Balaton Sound, amely idén 1,8 milliárd forintos összköltést generált.

Tavaly a Balaton Sound fesztivál által generált 1,58 milliárd forintos összköltés 816 millió forint GDP-hozzájárulást és 340 millió forint teljes adóbevételt jelentett. Amennyiben a fesztivál által generált összköltés idén eléri az 1,8 milliárd forintos becsült összeget, azaz a tavalyi eredménynél 15 százalékkal magasabb értéket, a rendezvény miatt létrejövő adóbevétel a multiplikátor hatások révén meghaladhatja majd a 420 millió forintot – derül ki a szervező Sziget Kulturális Szervezőiroda közleményéből.

Szétbontják a fesztivált (Képgaléria)

Szétbontják a fesztivált (Képgaléria)

Pénzügyileg is eredményes volt az idén a Balaton Sound és a VOLT fesztivál. A hétvégén zárult, harmadik alkalommal megrendezett Balaton Soundot követő első számítások szerint a rendezvény – a 2008-as évhez képest mintegy 50 százalékkal magasabb – 200 millió forintot meghaladó eredménnyel zárt. Az egy héttel korábban megrendezett soproni VOLT Fesztivál pedig több mint 70 millió forintos nyereséget hozott.

Míg több fesztiválnál gondot okoz a környékbeliek elégedetlensége, itt, úgy látszik, ilyen probléma nincs. Zamárdi alpolgármestere úgy nyilatkozott, hogy ötéves szerződést kötött a város a Sound szervezőivel. Mint elmondta, komoly anyagi bevétele származik a városnak a fesztivál létéből, és természetesen a turisztikai vonzereje is jelentős. „ Azt reméljük, hogy aki itt jár, megszereti Zamárdit, és a Balaton legszebb panorámáját látva visszajár majd” – mondta Egyed Zoltán.

A fesztiválszervezők szerint a fellépők közül többen el voltak ragadtatva. „Ilyen szép helyen még nem játszottunk” – nyilatkozta a Sound egyik sztárja, az Orbital. Több zenekart be is szippantott a soundos éjszaka, a pörgős buliban még hajnalban is lehetett találkozni hol a Nouvelle Vague, hol az Ozomatli, vagy akár az Eskorzo tagjaival. A japán Kyoto Jazz Massive a közönségről áradozott, mint elmondták, szerte a világban ritka ilyen vibráló hallgatóság előtt játszani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik