Élet-Stílus

Piros lap másodpercek alatt

Zé Carlos, a Cruzeiro futballistája mindössze 15 másodpercet lehetett a pályán egy brazil bajnokin, ugyanakkor a vonatkozó rekordtól még így is messze van...

Ha mást nem, a kétes dicsőséggel járó brazil rekordot azért megdöntötte a Libertadores-kupa-döntős Cruzeiro futballistája, aki az Atlético Mineiro elleni, 3-0-ra elveszített vasárnapi derbin mindjárt a kezdő sípszót követően lekönyökölte egyik ellenfelét.

„Megcsúsztam. Éppen le akartam kezelni a labdát, és amikor megfordultam, a karommal véletlenül arcon vágtam az ellenfelem” – magyarázkodott a meccs után a vétkes játékos, hangsúlyozva, hogy nem volt szándékos a mozdulata.

Piros lap másodpercek alatt 1

Zé Carlos 15 másodperces „teljesítménye” egyébként még a dobogóra sem elég a vonatkozó rangsorban. A leggyorsabb kiállítás Lee Todd nevéhez fűződik. Az angol játékosnak két másodperc után villant a piros lap egy angol amatőr találkozón 2000-ben, miután kocsisként káromkodott, midőn a játékvezető nagy erővel belefújt a sípjába. „B..d meg, ez nagyon hangos volt” – fröcsögte Todd, akinek rekordja csaknem megdőlt tavaly decemberben, egy angol hetedosztálybeli bajnoki mérkőzésen.

A Chippenham Town labdarúgóját, David Prattet a harmadik másodpercben állította ki a bíró, miután a csatár a kezdést követően csúnyán beleszállt a Bashley egyik játékosába.

Az olasz Giuseppe Lorenzo tíz másodperccel a harmadik. A Bologna labdarúgója ennyi időt töltött a pályán, minekután megütötte az ellenfél egyik játékosát egy 1990-ben lejátszott olasz bajnoki találkozón.

Rekordok, másodpercek

10,5 másodperc: 1946. szeptember 24-én Aurele Catoure villámgyorsan végzett Ralph Waltonnal, ráadásul a váltósúlyú bokszmérkőzés a számolással együtt tartott eddig.

12 másodperc: egy 2003-as, Ausztrália elleni rögbimérkőzésen Adrian Morley, a britek egyik játékosa a kezdőrúgást követően szabálytalankodott (fejre ment…) kiállítást érően.

13 másodperc: Kevin Pressman, a Sheffield Wednesday kapusa azért kapott piros lapot, mert a tizenhatoson kívül kézzel ért a labdához – 2001-ben, a Wolverhampton Wanderers ellen.

90 másodpderc: másfél perc alatt háromszor is betalált a kapuba egy Tommy Ross nevű labdarúgó a Ross County és a Nairn County találkozóján, 1964. november 28-án.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik