Élet-Stílus

F1-csapathoz szerződik Loeb?

Francia lapértesülés szerint elképzelhető, hogy Sébastien Loeb, aki az utóbbi öt évben megnyerte a rali-világbajnokságot, a közeljövőben a Forma-1-es Toro Rosso istállóhoz szerződik a gyengén szereplő Sebastien Bourdais helyére.

“Az F1-ben minden megtörténhet, és ha van egy hely számomra a csapatnál, akkor vállalom a kihívást – nyilatkozta a L’Equipe című francia sportnapilap szombati számában Loeb, majd hozzátette: – Amennyiben a rali-világbajnokság és az F1-futamok nem keresztezik egymást, és felszabadul egy hely, én készen állok.”

“A ralit semmiképpen sem szabad összehasonlítani a Forma-1-gyel. A hatvan-hetven kör nagyon kemény fizikai felkészülést igényel” – mondta Loeb, aki tavaly télen Barcelonában tesztelte a Toro Rossót, idén júniusban pedig már több alkalommal tárgyalt az istálló vezetőivel.

F1-csapathoz szerződik Loeb? 1

A csapatnál elégedetlenek Sébastien Bourdais eddigi teljesítményével: a francia a pilóta nyolc futam alatt mindössze két pontot gyűjtött. A francia lapok biztosra veszik, hogy a hétvégi Német Nagydíj után elküldik a többszörös Nascar-bajnokot.

Loeb mellett jó eséllyel pályázik a megüresedő helyre a mindössze 19 éves Jaime Alguersuari. A fiatal spanyol a Toro Rosso és a Red Bull közös tartalék pilótája, és állítólag tőkeerős szponzorok is támogatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik