Élet-Stílus

Szávay simán vette az elődöntőt

Szávay Ágnes bejutott a döntőbe a budapesti salakpályás női tenisztornán, miután két sima játszmában nyert az ukrán Aljona Bondarenko ellen.

Nem túlzás azt állítani, hogy világranglistán 37. Szávay Ágnes lemosta a pályáról a rangsorban eggyel előrébb álló ukrán ellenlábasát, hiszen az első szettben egy, a másodikban csupán két gémet engedélyezett Aljona Bondarenkónak a budapesti torna első elődöntőjében, amely kereken egy óráig tartott.

Szávay elbúcsúztatta Bondarenkót (MTI/EPA)

Szávay elbúcsúztatta Bondarenkót (MTI/EPA)

A 20 éves magyar játékos rögtön faképnél hagyta riválisát, Bondarenko – aki az örökmérleget tekintve a meccs előtt 1-1-re állt Szávayval szemben – 0:5-nél tudott először játékot nyerni, ugyanakkor ez sem ment simán, a hazai szurkolók kedvencének ugyanis a hatodik gémben fogadóként már szettlabdája volt.

A folytatásban is Szávay dominált, remekül játszott, és már 4:0-ra is vezetett. Bondarenko ugyan hozta a következő két adógatógémjét, de ezzel csak a vereségét kozmetikázta.

„Mentálisan ez volt a legnehezebb mérkőzésem a tornán, hiszen nagyon szerettem volna nyerni, és győzelmi kényszer miatt ideges voltam, nem tudtam élvezni a játékot. Természetesen a döntőben is nyerni szeretnék” – magyarázta a mérkőzés után Szávay, aki 2007-ben elődöntős volt a budapesti viadalon, egy évvel később viszont mindjárt az első fordulóban kiesett.

Szávay a vasárnapi döntőben az első helyen kiemelt Patty Schnyderrel találkozik, aki két játszmában, 6:2, 6:4-re nyert a romániai Gallovits Edina ellen.

A magyar és a nála tíz esztendővel idősebb svájci játékos WTA-tornán még nem mérkőzött egymással. Legutóbb a Fed-kupa budapesti versenyén, tavaly télen csaptak össze, és akkor Patty Schnyder nyert három szettben, 6:4, 3:6, 6:1-re.

Győzelem párosban

A Balázs Attila, Varga Róbert kettős nagy csatában megnyerte a párost, így a magyar férfi teniszválogatott előnyhöz jutott a Moldova elleni Davis Kupa-mérkőzésen, Gödöllőn. Baranyi Szabolcs kapitány legénysége a kiesés elkerüléséért harcol az euro-afrikai zóna II. csoportjában, miután a márciusban 3-2-re kikapott a bolgároktól Győrben.


Budapest, női torna, elődöntő:
Szávay Ágnes (4.)-A. Bondareno (ukrán, 6.) 6:1, 6:2
Schnyder (svájci, 1.)-Gallovits (román) 6:2, 6:4

Davis-kupa, euro-afrikai zóna II. csoport:
Magyarország-Moldova 2-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik