Élet-Stílus

Harmincezres bírság a koszos rendszámtábláért

A közúti közlekedés szabályairól szóló kormányrendelet tervezett módosítása szerint a rendőrök már a sáros vagy leolvashatatlanul koszos rendszám miatt is bírságolhatnak szeptembertől - írta a Népszava.

A közúti járművek rendszámtáblájának eltávolítását már tavaly szabálysértéssé minősítették, amiért 20-30 ezer forint bírság szabható ki. Hamarosan a kormány elé kerül a közúti közlekedés szabályairól szóló kormányrendelet módosítása. A gyorshajtásért való objektív felelősség tavalyi bevezetése után a rendőrség azt tapasztalta, hogy a bírság kikerülésére sokan leszerelik a rendszámtáblát, így a sebességmérő fotójáról nem derül ki, hogy kié az autó, kinek kell kifizetnie a több tízezres bírságot.

A kormányrendelet szerint a jármű üzemben tartója a jövőben indulás előtt köteles lesz meggyőződni a rendszámtábla tisztaságáról.

A kormányrendelet azt is előírja, hogy a jövőben nem­csak rendőrök állíthatják meg a közlekedőket, hanem „a jelzőőr vagy a polgárőr jelzőtárcsával vagy – feltartott, illetőleg vasúti átjárónál az úttesten állványra helyezett – piros fényű lámpával adott jelzésére meg kell állni – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik