Élet-Stílus

Csapatvilágbajnokok a magyar sárkányhajósok

Egy arany- és egy ezüstérmet nyert a magyar sárkányhajó-válogatott a csapat világbajnokság 200 méteres futamain. A kenuslegenda Wichmann Tamás 61 évesen ismét világbajnoki dobogóra állhatott.

A 200 méteres versenyekkel elkezdődött a dél-koreai Ulsanban az idei Sárkányhajós Csapat Világbajnokság. A mix futamban – itt 8 lány, 12 fiú, a dobos és a kormányos alkotja a csapatot – fölényesen nyerte az aranyérmet a magyar hajó. Mind a három időfutamon legalább fél hosszal győztek, így természetes, hogy az összidejük is nekik lett a legjobb.

“Annyira örültünk ennek a győzelemnek, hogy beneveztünk a férfiak futamára is, pedig ezt nem is terveztük előre” – nyilatkozta a kajak-kenu szövetség honlapjának a helyszínről Wichmann Tamás. A csapatvezető maga is beült a hajóba, amely második lett. Csak a hazai pályán versenyző koreai kenuválogatott csapata tudta legyőzni őket.

Holnap az 500 méteres versenyekkel folytatódik a világbajnokság, ahol szintén érmes reményekkel indulnak a magyarok. Ráadásul úgy érik el ezeket a fantasztikus eredményeket a magyar sárkányhajósok, hogy ezt a versenyt elsősorban felkészülési állomásnak tekintik a jövő heti tajvani Világjátékok előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik