Élet-Stílus

Benzema a Barcát és a MU-t is kikosarazta

Előbb minden orvosi teszten átesett, majd aláírta szerződését Karim Benzema a Real Madrid labdarúgócsapatához, melynek 20 ezer szurkolója köszöntötte a csatárt a Bernabeuban csütörtök este. Első interjújában a fiatal francia elmondta, hogy számos kérője volt.

„Európa számos nagycsapata, a Manchester United, a Barcelona és az Internazionale is megkeresett, de én úgy döntöttem, hogy Madridban folytatom a pályafutásomat. 15 éves korom óta a Realban szerettem volna játszani” – nyilatkozta Benzema, akit az Olympique Lyontól 35 millió euróért vásárolt meg a spanyol csapat. A támadó hat évre kötelezte el magát a királyi gárdához.

Pénteken már együtt edzettek az új szerzemények (MTI/EPA)

Pénteken már együtt edzettek az új szerzemények (MTI/EPA)

“Sokat beszélgettem az elnök úrral (Florentino Perez) az egyesületet érintő terveiről. Amúgyis a Realban szerettem volna futballozni, így nem kellett különösebben győzködnie” – mondta a francia csatár. A 21 éves Benzema, akinek az ára jó szereplés esetén 41 millió euróig is felszökhet, az új galaktikus csapatot építő elnök negyedik szerzeménye. A portugál Cristiano Ronaldót 94, a brazil Kakát 67, a spanyol Raúl Albiolt pedig 15 millió euróért vásárolta meg a Real, mely eddig így már jócskán több mint 200 milliót költött új labdarúgókra.

A portugált 90 ezren fogadták a Bernabéuban, Kakát bemutatójára több mint ötvenezren voltak kíváncsiak, Benzemára csak körülbelül 20 ezren. A francia azonban egyáltalán nem volt csalódott.

“Nagyon boldog vagyok, mert a világ legjobb csapatában játszhatom – mondta a futballista, aki az együttes korábbi sztárjának, a brazil Ronaldónak a teljesítményét szeretné megismételni a spanyol fővárosban. – Az én számomra ő a legjobb játékos, s nagyon szeretnék olyan eredményes lenni, mint amilyen ő volt itt.”

“Nem akarok ígérgetni, de bízom abban, hogy sok góllal tudom majd meghálálni a szurkolók szeretetét. Olyan játékosokkal, mint Kaka, Ronaldo és Raul azt hiszem nem lesz nehéz dolgom” – tette hozzá a francia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik