Élet-Stílus

Juventusba igazolt az új brazil csillag

Néhány napja hosszabbította meg firenzei szerződését Felipe Melo, most mégis a Juventusba igazolt. A Konföderációs Kupán diadalmaskodó brazil válogatott egyik legjobbját az Arsenal is vitte volna, de a védekező középpályás Olaszországban maradt.

A Werder Bremenből érkezett Diego után újabb brazil klasszist igazolt a Juventus. A közvetlen rivális Fiorentinától olasz lapjelentések szerint 25 millió euróért vásárolta meg a klub Felipe Melót, aki néhány nappal korábban hosszabbította meg 2012-ig a szerződését a liláknál.

Juventusba igazolt az új brazil csillag 1

A Gazzetta dello Sport információi szerint a hihetetlen fizikummal megáldott védekező középpályás 2014-ig írt alá az Öreg Hölgyhöz, és évente 2,5 milliót fog keresni. Melónak illetve a korábban már megvásárolt Diegónak a visszavonult Nedvedet kell pótolnia a csapat középpályáján.

Melo 2005-ben igazolt Európába, és az első években spanyol kiscsapatokban (Racing Santander, Mallorca, Almeria) szerepelt. A 2007/08-as idényben tűnt fel az újoncként kiválóan futballozó Almeríában, ahonnan a Fiorentina csábította magához tavaly nyáron – 8 millió eurót fizetve érte.

A firenzeiekkel elérte a BL-indulást jelentő 4. helyet, idén februárban pedig az olaszok ellen 2-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen a válogatottban is bemutatkozott. A csapatból azóta kirobbanthatatlan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik