Élet-Stílus

Itthon is tarol Jacko

A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MaHaSZ) csütörtökön megjelent legfrissebb Top 40-es albumlistáján Michael Jackson nem kevesebb, mint 8 kiadvánnyal szerepel; a teljes 200-as eladási listán Jackónak összesen 11 albuma található, köztük egy The Jacksons-lemez.

A legkeresettebb Michael Jackson-album Magyarországon a Thriller 25. évfordulójára megjelent kiadvány, amely csak néhány darabbal maradt le a listavezető pozícióról (ott a Dream Theater Black Clouds and Silver Linings című albuma szerepel), de ez is elég volt ahhoz, hogy elérje az aranylemez státuszt Magyarországon – tájékoztatta a Sony Music Hungary csütörtökön az MTI-t.

Michael Jackson halálát követően az egész világon robbanásszerűen megugrott a kereslet az énekes stúdió- és válogatáslemezei, valamint DVD-i iránt. Az elmúlt két hétben Magyarországon először órák alatt elfogyott a boltok polcain lévő néhány száz darab Jackson-kiadvány, de az elmúlt héten a kereskedők már ki tudták szolgálni a rajongókat.

Búcsú Jackótól (GALÉRIA)

Búcsú Jackótól (GALÉRIA)

A MaHaSZ Top 40-es listáján a Thriller mögött a második legkeresettebb Michael Jackson-album a King Of Pop című válogatás, amely az 5. helyen található (a Thriller és e közé Eros Ramazzotti és a Magna Cum Laude ékelődött be a harmadik és a negyedik helyre); a King of Pop dallistájára tavaly a magyar rajongók is szavazhattak, a kiadvány a legkedveltebb Jackson-slágereket tartalmazza néhány ritkasággal kiegészítve.

A harmadik legtöbbet eladott Jackson-album a Number Ones lett, amely a Top 40 11. helyén szerepel; a listán található még a Bad (14.), a Dangerous DVD-vel kiegészített (22.) és szimpla (31.) változata, az Essential Michael Jackson (27.), valamint az Invincible (40.).

A teljes 200-as listán megtalálható még a Blood On The Dancefloor és az Invincible album összecsomagolt változata, valamint a History és a Can You Feel It: The Jacksons Collection is.

A MaHaSZ DVD-toplistáján is feltűnt Michael Jackson: a Live In Bucharest – The Dangerous Tour című koncertfilm a 2. legkeresettebb zenei DVD volt az elmúlt héten Magyarországon; a listán a Number Ones című klipgyűjtemény is szerepel.

Az albumlistán jelenleg nem szereplő további Michael Jackson albumok is újra kaphatóak a hazai zeneboltokban. A jövő héten egy vadonatúj box is megjelenik The Collection címmel, amely az öt legkedveltebb sorlemezt tartalmazza (Off The Wall, Thriller, Bad, Dangerous, Invincible); a kiadvány eredetileg a tervezett londoni koncertsorozat indulására készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik