Élet-Stílus

Van Gaal ujjat húz a sztárokkal

Megfigyelteti a Bayern München játékosait Louis van Gaal, a tréner vasfegyelmet követel Franck Ribéryéktől. A franciáért 80 milliót követel a klubvezetés, és ezt még a Real Madrid elnöke is soknak tartja.

A korábbinál nagyobb fegyelmet követel meg a Bayern München labdarúgóitól a holland Louis van Gaal, a csapat új vezetőedzője. Az 57 éves tréner nem csupán a pályán lesz szigorú, hanem azon kívül is. Van Gaal a stadion körül új videókamerákat helyeztetett el, és egy interjúban bejelentette azt is, hogy játékosait magánéletük egyes területein is “megfigyelteti”.

Nem tűnik túl boldognak Ribréy (MTI/EPA)

Nem tűnik túl boldognak Ribréy (MTI/EPA)

A Hollandiából érkezett tréner München legtekintélyesebb éjszakai mulatóiban “érdeklődik” majd az iránt, hogy játékosai közül ki, hová és mennyi időre tér be, és nem utolsósorban azt is igyekszik megtudni, ki mit fogyaszt. Van Gaal annak idején az FC Barcelonánál is ezt tette, s az intézkedés nemigen nyerte el a játékosok tetszését.

A hírek szerint a holland edző a pályán és az azon kívüli fegyelem megkövetelésében számíthat a csapat vezetőinek támogatására, akik hosszú távra terveznek vele. Igaz, az előd Jürgen Klinsmann-nal is ezt tették, végül az együttműködésből kevesebb mint egy év sikeredett. Utólag Klinsmann-nak azt rótták fel, hogy játékosait túlságosan is hosszú pórázon tartotta.

Szerdai értesülések szerint rendeződni látszik a Ribéry-ügy. Van Gaal ugyanis leszögezte, hogy szüksége van az olyan kreatív labdarúgókra, mint amilyen a kiváló francia játékos, aki immár elkezdte az edzéseket. Mindezzel párhuzamosan pedig arról érkezett hír, hogy a Real Madrid visszatáncol Ribéry megvásárlásától, a Bayern által érte követelt 80 millió eurót ugyanis sokallja. Bennfentesek ugyanakkor arra figyelmeztettek, hogy még nem került véglegesen pont az ügy végére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik