Élet-Stílus

Kimi: esélytelen a Ferrari

Kimi Räikkönen nyugodtan várja a hétvégi Német Nagydíjat, szerinte a Ferrarinak nincs esélye a győzelemre.

Kimi Räikkönen nem kerget hiú ábrándokat, nyugodtan várja a hétvégi Német Nagydíjat. Szerinte ugyanannyira elérhetetlen a győzelem a Ferrari számára, mint az idényben eddig mindig, a nyolc versenyen szerzett egy dobogós helyezés után nem is várhat mást a gárda. Bár Felipe Massa negyedik lett az előző versenyen, Silverstone-ban, a finn úgy véli, ez nem jelent semmit.

Kimi: esélytelen a Ferrari 1

“Reálisan nézve ebben az évben nem lehet célunk a győzelem” – mondta Räikkönen. “Az éllovasokkal szemben nekünk még az alapokon is dolgoznunk kell, nem meggyőző a teljesítményünk sem. Azért dolgozott a csapat kőkeményen az elmúlt hetekben, hogy új megoldásokat találjon erre a versenyre.”

“Elvileg a pálya jobban kedvez az F60 karakterisztikájának, mint Silverstone, de a pénteki szabadedzések után tisztább képet kapunk. A jó eredményhez jó tapadás kell a Nürburgringen, amely fékezéskor is stabil marad.”

“Jósolni és a rajongóknak valamit megígérni mindig nehéz, de azt kell mondjam, számunkra már a dobogó is nagyszerű eredmény lenne, különösen, hogy idén csak egyszer állhattunk fel rá. De nem adjuk fel, van még hátra kilenc verseny, a lehető legkisebbre szeretnénk csökkenteni a hátrányunkat az élmezőnnyel szemben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik