Élet-Stílus

Brazil csatárt vett az Inter

Szerződést hosszabbított második számú kapusával a Manchester United, Mosquera elhagyta a Sevillát, az Inter brazil csatárral erősített. Rövid focihírek.

Harkovtól Birminghamig

Egy évig a Metaliszt Harkov játékosa lesz az Independiente 22 éves középpályása Hernán Fredes. A játékosért cserébe az ukránok kölcsönadták az argentinoknak Walter Acevedót. A kölcsönszerződés lejártával mindkét együttesnek lehetősége lesz végleg megvásárolni a játékosokat.

Két játékossal is erősített a Steaua Bukarest. A románok ingyen szerezték meg a Litex Lovecs lejárt szerződésű csatárát Krum Bibiskovot, valamint egy évre kölcsönvették a görög Skoda Xanthi kétszeres lengyel válogatott védőjét, Rafal Grezlakot. A 26 éves Bibiskov hároméves szerződést írt alá a csapatnál.

A Bundesliga-újonc Freiburgba igazolt Felix Bastians, a svájci Young Boys 21 éves német középpályása. A fiatal játékos 2005-ben hagyta el Németországot a Nottingham Forest kedvéért, de nem tudott megkapaszkodni az angol együttesben, összesen 6 csapatnál szerepelt kölcsönben, mielőtt a berniekhez igazolt volna.

Az Inter leigazolta a Chievo 21 éves brazil támadóját, Kerlont. A játékost már 2008-ban szerették volna szerződtetni a milánóiak, de a transzfer akkor technikai okokból meghiúsult, ezért a vásárlás jogát az Inter átadta a Chievónak. Kerlon ingyen érkezett a Nerazzurrikhoz, mivel tavaly a játékos árát állítólag az Inter fizette ki a Cruzeirónak. A csatár világszerte azzal lett híres, hogy akár meccs közben is képes végigszaladni a pályán, fején a labdával.

A Bologna egy évre kölcsönvette a Palermótól Roberto Guanát. A 28 éves középpályás az elmúlt szezonban csupán hétszer lépett pályára a szicíliaiaknál. A Bologna a szezon befejeztével végleg megveheti a játékost.

Ötéves szerződést kötött a Siena a Roma szabadlistára tett brazil csatárával, Filipével. A 22 éves támadót ingyen szerezték meg a toszkánok. Filipe az elmúlt szezonban csatlakozott a Roma együtteséhez, de mindössze egy mérkőzésen játszott.

Elhagyta Sevillát Aquivaldo Mosquera. A kolumbiai védőt a mexikói Club America vásárolta meg 4,5 millió euróért az andalúzoktól.

Hivatalossá vált, hogy Birminghamben folytatja pályafutását Christian Benitez, az ecuadori válogatott csatára. Az angolok 7,7 millió fontot fizettek a 23 éves játékosért a mexikói Santos Lagunának.

Hűségprogram

Négy évvel meghosszabbította szerződését a Manchester Unitednél Ben Foster. A Vörös Ördögök második számú kapusa négy év alatt csupán tízszer szerepelt a kezdőcsapatban, de Sir Alex Ferguson szerint ő lehet a jövő Van der Sarja. Foster két alkalommal már az angol válogatott kapuját is védte.

Hosszabbított Victor Valdés is, a Barcelona portása 2014-ig kapott új kontraktust a Nou Campban. A szerződés megkötését hosszas egyeztetések előztél meg, mivel korábban Valdés azt kifogásolta, nem keres annyit, mint madridi kollégája, Iker Casillas. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a játékos megkapta-e a kívánt évi hatmillió eurós fizetést.

Három játékosával is új szerződést kötött az Athletic Bilbao. Markel Susaeta négy, Ion Vélez kettő, Igor Gabilondo egy plusz egy évre írt alá ismét a baszkoknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik