Élet-Stílus

Plácido Domingo is fellép Pécsett

Pécsett és Budapesten is két-két helyszínen kísérheti majd figyelemmel óriásvetítőkön az Operalia 2009 eseményeit a közönség. Plácido Domingo az általa alapított nemzetközi énekverseny döntőseivel együtt maga is ad koncertet augusztusban a baranyai megyeszékhelyen.

Az Operalia 2009 – Plácido Domingo Nemzetközi Énekversenyt – a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat idei felvezető évének kiemelkedő rendezvényét – július 25. és augusztus 1. között rendezik meg Pécsett és Budapesten, a két város első közös EKF-es produkciójaként, melyben a Magyar Állami Operaház társszervezőként vesz részt.

A pécsi elő- és középdöntőket követően a fővárosi operaházban megrendezendő augusztus 1-jei döntőn tizenkét fiatal versenyezhet majd a 13 rangos szakértőből álló nemzetközi zsűri előtt. A verseny eseményeit Budapesten két helyszínen, a Hősök terén és az Erzsébet téren óriáskivetítőkön is figyelemmel kísérheti a közönség. Akik a Pécsi Nemzeti Színház nagytermébe nem férnek be, azok a baranyai megyeszékhelyen szintén két szabadtéri helyszínen, a Király utcában és a Színház téren nézhetik óriáskivetítőn a versengést.

Augusztus 8-án ingyenes szabadtéri koncertet rendeznek Pécsett, ahol nemcsak a döntő szereplői, hanem maga Plácido Domingo is énekel majd. A híres operaénekes azonban már korábban is közreműködik az Operalia műsorában: az augusztus 1-jei döntőn a Magyar Állami Operaházban a Pannon Filharmonikusokat vezényli.

A pécsi elődöntőre 48 fiatal operaénekest várnak, köztük három magyar jelöltet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik