Élet-Stílus

A Jackson-végrendelet végrehajtóira bízták a hagyatékot

Michael Jackson ügyvédjére és a család egyik barátjára - végrendeletének végrehajtóira - bízta átmenetileg az elhunyt popsztár öröksége feletti felügyeletet egy Los Angeles-i bíró, s egyúttal elutasította Jackson anyjának kérését, aki maga szerette volna megkapni ezt a jogot.

Mitchell Beckloff, a Los Angeles-i Felső Bíróság bírája hétfői döntésével a Jackson-vagyon felügyeltére azt a John Branca ügyvédet és John McClain zenei producert jelölte ki a következő hetekre, akiket a popsztár 2002-es végakaratában öröksége kezelőiként nevezett meg.

A tárgyaláson Katherine Jackson, a sztár édesanyjának ügyvédje ismételten kifogást emelt a megbízottak ellen. A családhoz közel álló források szerint a Jackson-klán szeretne időt nyerni részben a temetés, részben amiatt, hátha közben előbukkan egy későbbi keltezésű végakarat. Branca jogi képviselője azonban közleményében “helyes döntésként” értékelte a határozatot.

A bíróság a múlt héten átmenetileg Jackson édesanyjára bízta a gyermekek feletti gyámságot, de az asszony emellett a hagyaték felügyeletét is meg akarta szerezni, illetve legalább osztozni kívánt volna ezen a feladaton Brancával és McClainnel. Utóbbi kérését szintén elutasította a hétfői határozat.

A június 25-én váratlanul elhunyt énekes nyakig úszott az adósságban, ám bírósági dokumentumok tanúsága szerint így is több mint 500 millió dolláros vagyon maradt utána, melynek kedvezményezettjei három gyermeke, édesanyja és jótékonysági szervezetek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik