Élet-Stílus

Jacko lekörözte Obamát

Michael Jackson keddi Los Angeles-i búcsúztatása olyan globális internetesemény-számba megy, ami várhatóan még Barack Obama amerikai elnök beiktatását is túlszárnyalja.

Egy digitális mozihálózat jóvoltából az amerikaiak országszerte több tucat filmszínházban is láthatják a Staples-arénában megrendezett emlékünnepséget, amelyet több tévétársaság, köztük a CNN élőben közvetít.

A Staples Centerben csupán a június 25-én elhunyt popikon 20 ezer rajongója lehet tanúja személyesen a megemlékezésnek, amit helyi idő szerint kedden délelőtt tartanak, ám az érdeklődés óriási, hiszen az arénába kisorsolt néhány ezer belépőre 1,6 millióan pályáztak.

A Facebook internetes közösségi portál az eseményre készülve az elnök beiktatásakor használt technológiát alkalmazva lehetővé teszi felhasználóinak, hogy egyidejűleg kövessék a CNN élő közvetítését, és közben megoszthassák a honlap közösségével megjegyzéseiket.

A MySpace-en is közvetlenül, ingyenesen látható majd a szervezők tájékoztatása szerint mintegy 90 perces búcsúztatás.
A Cinedigm Digital Cinema Corp. digitális technikával vetítő amerikai mozihálózat országszerte legalább 50 filmszínházát megnyitva szintén vetíti az élő közvetítést, és ez a nézők számára ingyenes lesz.

Los Angeles vezetése eközben attól tart, hogy a búcsúztatás alaposan megterheli majd az amúgy is tetemes hiánnyal küzdő városi költségvetést. Becslések szerint legalább 250 ezer rajongó lepi majd el a belváros utcáit az emlékünnepség idején, és a rend biztosítására kétezer rendőrt mozgósítottak.
Akár 2,5 millió dollárba is kerülhetnek a rendkívüli intézkedések – mondta el egy illetékes, aki úgy vélte, bármekkora bálvány volt is Michael Jackson, nem helyes, hogy ezeket a költségeket a helyi adófizetőknek kell állniuk. Ezért azt szeretnék, ha a megemlékezést szervező AEG Live produkciós cég legalább részben állná a számlát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik