Élet-Stílus

Új védő a Chelsea-ben, Terry marad

Jurij Zsirkov, a CSZKA Moszkva középpályása hétfőn szerződést kötött az angol élvonalbeli Chelsea labdarúgócsapatával. A londoniak hétfőn bemutatkozó új trénere bejelentette, hogy a következő szezonban is John Terry fogja viselni a csapatkapitányi karszalagot.

Hiába csábította több európai élcsapat is Jurij Zsirkovot, a balszélső a londoniak ajánlatát fogadta el. A 25 esztendős futballista érkezését Carlo Ancelotti, a londoni klub vezetőedzője jelentette be, a megállapodás részleteiről azonban többet nem árult el.

Korábbi lapjelentések szerint a Kékek körülbelül 20 millió eurót fizettek a tavalyi Európa-bajnokságon kiemelkedőt nyújtó játékosra, aki a BBC szerint négy évre kötelezte el magát új csapatához.

Új védő a Chelsea-ben, Terry marad 1

Ancelotti feltehetően a védelem bal oldalán számít az orosz válogatott Zsirkovra, aki 28 alkalommal szerepelt már a szbornajában. „Sokoldalúan bevethető játékos, a középpályán is feltalálja magát” – nyilatkozta a tréner a klub harmadik nyári igazolásáról. A londoniak korábban Ross Turnbullt (kapus) és a mindössze 19 éves Daniel Sturridge-t (csatár) szerződtették le.

Ancelotti arról is beszélt, hogy hiába jelentkezett John Terryért a szinte korlátlan anyagi lehetőségekkel rendelkező Manchester City, a csapatkapitány marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik