Élet-Stílus

Talmácsi utolsó, buktak a nagyok

Talmácsi Gábor a 17. helyről rajtolhat Laguna Secában. Az edzéselső Jorge Lorenzo kétszer is hatalmasat bukott, kérdéses az indulása. Casey Stonernek szerencséje volt.

A Függetlenség napján a motorosok kiváló produkcióval lepték meg a házigazdákat a gyorsaságimotoros-világbajnokság egyesült államokbeli versenyén. A délelőtti szabadedzésen Talmácsi Gábor a pénteki idején nyolc tizedet javított, és tovább csökkent a különbség az előtte levőkhöz képest. A Scot csapat magyarja 1:24.114-et repesztett. Capirossi egy, Gibernau két tizeddel előzte meg a magyar versenyzőt.

Talmácsi utolsó, buktak a nagyok 1

A délutáni időmérő edzésre további változtatásokat eszközöltek a mérnökök, és Talma is úgy érezte, hogy van még néhány kanyar, ahol faraghat az idején. A kvalifikációs tréning jól kezdődött, sokáig a tizennegyedik helyen állt Talmácsi, de végül visszaesett az utolsó helyre. Az előtte végző olasz Canepa hat tized másodperccel volt gyorsabb, az edzéselső Jorge Lorenzo közel 3 másodperccel.

A spanyol klasszis úgy nyerte meg az edzést, hogy kétszer is hatalmasat bukott, a második eset után hordágyon hagyta el a pályát. Lorenzónak a jobb válla sérült meg, a vasárnap délelőtti orvosi vizsgálatok után derül ki, hogy tudja-e vállalni a versenyt.

A második helyet a spanyol csapattársa, a világbajnoki címvédő Valentino Rossi szerezte meg. Szintén az első sorból rajtolhat Casey Stoner, aki Lorenzóhoz hasonlóan az edzés második felében hordágyon hagyta el a pályát. Az ausztrál egy kanyarban dobta el a Ducatiját, az aszfalton landolt, de a hírek szerint biztosan ott lesz a rajtnál.

talmácsi gábor

Nagyon nehéz volt számomra ez az edzés, küzdöttem a gyors körökért, de nem tudtam kihozni a maximumot. Eddig mindig sikerült javítanom, most azonban elmaradtam az eddigi legjobbamtól. A mérnökeimmel átbeszéljük a lehetséges változtatásokat, eddigi érzéseket, és mindent megteszünk az előrelépés érdekében. Holnap nagyon szeretnék előrébb lépni, hiszen többet érzek magamban és a motorban a mai teljesítménynél.

Az időeltolódás Laguna Secában mínusz kilenc óra Budapesthez képest, így a vasárnapi versenyt magyar idő szerint este 11 órától rendezik. Az amerikai pályán hagyományosan csak MotoGP-ben rendeznek versenyt, itt a 250-es és a 125-ösök nem szerepelnek.

Amerikai Nagydíj, Laguna Seca, időmérő edzés:
1. Lorenzo (Fiat Yamaha Team) 1’21.678
2. Rossi (Fiat Yamaha Team) + 0.167
3. Stoner (Ducati Team) + 0.232
4. Pedrosa (Repsol Honda Team) + 0.435
5. Dovizioso (Repsol Honda Team) + 0.457
6. Elias (San Carlo Honda Gresini) + 0.468
7. Edwards (Monster Yamaha Tech 3) + 0.812
8. Hayden (Ducati Team) + 0.862
9. Vermeulen (Rizla Suzuki MotoGP) + 0.955
10. Capirossi (Rizla Suzuki MotoGP) + 0.984
11. Melandri (Hayate Racing Team) + 1.164
12. De Angelis (San Carlo Honda Gresini) + 1.326
13. Gibernau (Grupo Francisco Hernando) + 1.428
14. De Puniet (LCR Honda MotoGP) + 1.469
15. Toseland (Monster Yamaha Tech 3) + 1.712
16. Canepa (Pramac Racing) + 2.234
17. Talmácsi (Scot Racing Team MotoGP) + 2.850

Ajánlott videó

Olvasói sztorik