Élet-Stílus

Másfél millióan mennének Jacko temetésére

Több mint 1,6 millió rajongó regisztráltatta magát a Michael Jackson nyilvános gyászszertartására szóló belépőkért: hétfőig kell várniuk, hogy megtudják: kapnak-e a szertartásra szóló 11 ezer ingyenjegyből.

Los Angeles belvárosában, a Staples Centerben rendezik meg a búcsúztatást. A kétnapos jelentkezési idő szombaton járt le, a jegyek sorsáról internetes sorsoláson döntenek. További 6500 ingyenjegy a közeli Nokia Színházba szól. A rajongók az utóbbiban élő közvetítést láthatnak az eseményekről. A Staples Centert működtető AEG vezetői mindent megtesznek a belépők hamísításának megakadályozására – tudatta közleményben Ken Sunshine, a Jackson-család szóvivője.

A sorsoláson a nyertesek csak egy kódot és instrukciókat kapnak, hol vehetik fel a belépőket hétfőn – a kisorsoltak 2-2 jegyet kapnak. A jegyelosztó központban a jegy mellé csuklópántot is adnak, a jegy csak a szalaggal együtt érvényes. A június 25-én váratlanul elhunyt popkirály a kosárlabda-mérkőzéseknek és rockkoncerteknek otthont adó Staples Centerben készült londoni turnéjára.

A nyugati parti megapolisz vezetése óriási tömegekre számít. Earl Paysinger helyettes rendőrfőnök szerint elképzelhető, hogy 250-700 ezer ember is az arénához siet, bár a szertartás helyszínére csakis jeggyel rendelkezők léphetnek be. Jan Perry, a városi tanács illetékese arra kérte az embereket, hogy maradjanak otthon és inkább a televízióban nézzék az élőben közvetített gyászszertartást, amelyet szabadtéri kivetítőkön nem lehet majd látni és nem lesz a városban gyászmenet sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik