Élet-Stílus

Szenzációs átigazolásra készül a Manchester United

Igencsak váratlan átigazolásra készül a Manchester United. Brit lapértesülések szerint az angol bajnok Michael Owennel készül pótolni a klubot elhagyó támadóit.

A hírt világgá kürtölő The Guardian című brit lap „az angol futball történetének legváratlanabb átigazolásának” nevezi Owen esetleges Manchesterbe szerződését. Az újság úgy tudja, a kiváló képességű, de sérülékeny támadó a Manchester Uniteddel tárgyal, ugyanakkor megjegyzi: ha létre is jön a megállapodás, a papírok aláírása előtt a szokásosnál is tüzetesebb orvosi vizsgálaton kell átesnie a 2001-es év aranylabdásának.

Owen ugyanis az utóbbi időben különböző nyavalyák miatt a sokszor került a partvonalon túlra, emiatt az előző szezonban mindössze tíz gólig jutott a Newcastleben, legutóbb január 10-én, a West Hamnek talált be Premier League-mérkőzésen.

Irány Manchester? (MTI/EPA)

Irány Manchester? (MTI/EPA)

A korábban a Liverpoolban és a Real Madridban is megfordult csatárnak – aki a szezon végén távozott az élvonalból kiesett „szarkáktól” – ennek ellenére is akad kérője bőven: az Everton, az Aston Villa, a Stoke és a Hull is szerződtetné, de a MU játékereje és hagyományai okán nyilvánvalóan előnyt élvez Michael Owennél – véli Manchester Evening News szakírója.

Egy Owenre mindenképpen szüksége lenne a Manchester Unitednek, miután Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez is távozott az együttestől, míg a „bevételi” oldalon csak az ecuadori Antonio Valencia, a Wigan korábbi játékosa szerepel, aki egyelőre jóindulattal sem nevezhető topjátékosnak.

Sergio Agüero már inkább. A United az argentin támadót is szívesen látná a soraiban.
A szigetországból származó lapinformációk szerint a „vörös ördögök” jelentős összeget, 46 millió eurót ajánlottak érte a spanyol Atlético Madridnak.

Terry nem lesz a Manchester Cityé

A Chelsea ismét elutasította a Manchester City ajánlatát a csapatkapitány John Terryért. „Szeretnénk ismét egyértelművé tenni, hogy John nem eladó. Nem fogjuk ezt megismételni” – áll a londoni futballklub pénteken kiadott közleményében. A City tavaly is harcba szállt az 53-szoros válogatott védőért, de akkor is kosarat kapott. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik