Élet-Stílus

Döbbenetes öngólok, a Fehérváré a “legszebb”

Az FN rangsorolta a futballpályán esett legdöbbenetesebb, egyben legviccesebb öngólokat. A mosolyfakasztó kapushibákat és egy 30 méteres emelést megelőzve az első helyet az FC Fehérvár korábbi játékosa, Pavol Durica szerezte meg.

5. Franck Queudrue (Lens)

Queudrue hatalmas gólt a Lens színeiben: 30 méterről, kapásból vágta hálóba a labdát. A nem is olyan apró gond csak az volt, hogy a saját kapuját vette be. Persze ami szép, az szép…

4. Peter Enckleman (Aston Villa)

Peter Enckleman az Aston Villa korábbi kapusa valószínűleg hiányzott arról az edzésről, amikor a labdakezelést okították, ennek pedig egy Birmingham City elleni bajnokin látta kárát. Angliában hetekig beszéltek erről a gólról, röhögtek a kapus hibáján, amely a 2006-os bakiparádé egyik fő attrakciója volt.

3. Teuvo Moilanen (Finnország)

A nemzeti csapatunk ezzel a góllal harcolta ki a pótselejtezős részvételt az 1998-as vb kvalifikációs sorozatában. Az Eurosport hetekig mutogatta, ahogy a labda több játékost is érintve, végül a kapusról került a gólvonalon túlra. Bár abban a pillanatban szerencsésnek tetszett, később kiderült, inkább balszerencsés volt ez a gól számunkra: ha ez nincs, akkor nem aláznak meg bennünket a jugoszlávok a pótselejtezőn.

2. Gary Neville (Anglia)

A gólt ugyan Gery Neville-nek adták, ám a legkevésbé a védő tehetett arról, hogy a „lepkézésre” hajlamos Paul Robinson egyszerűen nem találta el a labdát a horvát-angol Európa-bajnoki selejtezőn. Ha ezt serdülőben „adja elő”, hetekig a padra ültetik. Idővel persze az angol válogatottból is kikerült…

1. Pavol Durica (FC Fehérvár)

Pavol Durica hibája a Fehérvár kiesését jelentette a Debrecennel szemben a Magyar Kupa 2007/2008-as kiírásának negyeddöntőjében. A cserecsatár néhány perccel Koller Ákos hosszabbítást érő találata után lőtt hatalmas öngólt – olcsó poén, hogy a szlovák labdarúgónak nyilván nem volt kedve túlórázni… A világot bejárta a döbbenetes jelenetsor (csak a Youtube-on több mint 2,5 millión nézték meg), a csatár viszont nem futott be nagy karriert a székesfehérvári csapatnál, az ominózus meccs után nem sokkal később távozott a klubtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik