Élet-Stílus

Új fiúk Madridban, távozók Liverpoolban

Benzema a Realhoz, Juanito az Atléticóhoz, Lucho Gonzalez a Marseille-hez igazolt. A Panathinaikosz a Liverpool argentin védőjére csapott le. Reggeli hírösszefoglaló.

Üzleti negyed

A sorozatos cáfolatok ellenére mégis a Real Madrid játékosa lett Karim Benzema. A 21 éves francia támadóért 35 millió eurót fizettek a spanyolok a Lyonnak. Benzema hat évre költözött a Bernabéuba.

Az Olympique Marseille klubrekordnak számító 17,5 millió eurót adott a Porto csapatkapitányáért, Lucho Gonzalezért. Az argentin irányító négy évre szerződött a franciákhoz.

A skót Hearts három évre szerződtette a Tenerife 24 éves spanyol csatárát, Jesus Manuel Santana Abreut, ismertebb nevén Susót. A skótok trénere, László Csaba állítólag egy ideje már figyelte a játékost, aki az elmúlt idényt a spanyol másodosztályú UD Fuerteventura csapatánál töltötte kölcsönben.

Szeptembertől Madridban ontja a gólokat (mti/epa)

Szeptembertől Madridban ontja a gólokat (MTI/EPA)

A Panathinaikoszban focizik tovább a Liverpool 22 éves argentin védője, Sebastian Leto. A játékos korábban egyetlen mérkőzést sem játszott a Vörösöknél, mivel problémák adódtak a munkavállalási engedélyével. A hátvéd a legutóbbi szezonban új csapata ősi ellenségénél, az Olimpiakosznál szerepelt. A Pana a fiatal játékos mellé igazolt egy tapasztalt labdarúgót is, a következő négy évben a csapat játékosa lesz a Benficától távozó Európa-bajnok, Kosztasz Kacuranisz.

Hosszabbított a Benfica kapitánya, Nuno Gomes. A 32 éves támadó újabb két évet játszhat a Fény Stadionjában, így valószínűleg Lisszabonban fejezi be pályafutását.

Az Atlético Madrid ingyen szerezte meg a Betis 25-szörös spanyol válogatott középpályását, Juanitót. A 32 éves irányító hároméves szerződést írt alá a Matracosokkal. Közben az Atléticónál az is véglegessé vált, hogy a csapat argentin kapusa, Leo Franco a török Galatasaray-ban folytatja pályafutását.

A Parma végleg megvásárolta az AC Milantól Luca Antonellit. A fiatal védő január óta focizott kölcsönben a sárga-kékeknél. A felek az átigazolás részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Görögországból erősített a Schalke, a gelsenkircheniek Vassziliosz Pliatszikasz játékjogát szerezték meg az AEK Athéntől. A 21 éves középpályás 2007-ben tűnt fel az U19-es Európa-bajnokságon, ahol a görög válogatottal ezüstérmet szerzett.

Ingyen került Bolton Wanderers csapatához Sean Davis, a Portsmouth játékosa, miután szerződése lejárt korábbi klubjánál. Érdekesség, hogy a Pompey januárban hárommillió fontért sem engedte el a középpályást.

Kispad

A belga szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy 2010 januárjától Dick Advocaat veszi át a válogatott irányítását. A Zenit jelenlegi trénere két évre írt alá a nemzeti csapatnál.

Visszatért a Fenerbahce kispadjára Christoph Daum. A német edző három évre szerződött a török sztárcsapathoz, amellyel 2003 és 2006 között két bajnoki címet szerzett.

A Chelsea egykori ikonja, Roberto Di Matteo vállalta el a West Bromwich Albion irányítását az angol másodosztályban. A 39 éves szakember az elmúlt szezonban a harmadosztályú MK Dons csapatánál dolgozott. Di Matteo egyelőre egyéves szerződést kötött a West Brommal.

Kényszerpihenő és szakítás

További egy évet lesz kénytelen kihagyni szívproblémái miatt Ruben de la Red. A Real Madrid középpályása az elmúlt szezon felénél egy kupamérkőzésen esett össze, és orvosai tanácsára egy időre felhagyott a játékkal. A 24 éves játékosnak a szakértők ismét azt javasolták, várjon a visszatéréssel.

Felbontották szerződésüket a CONCACAF zóna csapatai a Copa Sudamericana szervezőivel. Közép- és Észak-Amerika legjobbjai 2005 óta szerepelhettek a második legrangosabb dél-amerikai kupasorozatban, de a csapatok nem értettek egyet azzal, hogy egyes dél-amerikai országok (pl. Argentína) több résztvevőt indíthatnak a kupán. A szakításhoz állítólag hozzájárult az is, hogy a dél-amerikai klubok a sertésinfluenza idején lemondták a mexikói mérkőzéseiket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik