Élet-Stílus

Díszpolgárrá avatták a Hegyalja szervezőit

A tokaj-rakamazi térségben végzett munkáért Farkas Ernő, Rakamaz polgármestere díszpolgári címmel tüntette ki a Hegyalját szervező Deltafest teljes csapatát. Idén július 15-én nyit a rendezvény.

„Szeretjük ezt a régiót. Azért dolgozunk, hogy évről évre egyre vagányabb és sokszínűbb programokat szervezzünk a Hegyalja-rajongóknak, közben pedig a fesztivál a helyiek életében, munkájában is sikertörténetet jelentsen. A közös munka eredményeként Tokaj és Rakamaz vidéke ma már nemcsak a borok, a szőlő, de a zene birodalma is. Nagyon büszkék vagyunk a díszpolgári címre, amelyet a helyiek és a hegyaljások nélkül nem érhettünk volna el” – mondta Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál egyik szervezője a díszpolgári cím átvétele után.

Díszpolgárrá avatták a Hegyalja szervezőit 1

A Hegyalja Fesztivált idén nyáron tizedik alkalommal rendezik meg, a világörökség részeként jegyzett, lenyűgöző szépségű Tokaj határában. A fesztivál a régió legjelentősebb zenei eseményéből az elmúlt években Magyarország meghatározó nyári fesztiváljává nőtte ki magát: szervezői nemcsak élvonalbeli előadókat hívnak meg évről évre, de a fesztivál környezettudatos gyökereit sem hagyják feledésbe merülni. A hazai gerillakertészeket a Hegyalja ZéróCO2 kezdeményezése támogatja abban, hogy közösen semlegesítsék a fesztivál által okozott szén-dioxid-terhelést, és borítsák zöldbe az országot.

Idén nyáron, július 15-től 19-ig többek között a Basement Jaxxszel, a Machine Headdel, a Finntrollal, a Testamenttel, a Transglobal Undergrounddal, az Ignite-tal, Roni Size-zal és a Faithless-szel találkozhatnak Tokaj határában a hegyaljások, de a hazai kedvencek sem hagyják ki a tízéves Hegyalja Fesztivált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik