Élet-Stílus

Catherine Zeta-Jonesszal forgatna Koltai

Koltai Lajos a közeljövőben két nagy költségvetésű kosztümös filmet is forgat. Az egyik egy második világháborús dráma, míg a másik film I. Lajos szeretőjének életét mutatja be.

A XIX. század végén játszódó Spider Dance főszerepeire Catherine Zeta-Jonest és John Malkovichot szeretnék megnyerni. A második világháborús dráma, a Reconstruction of the Warriors főszerepeiben szinte biztos, hogy Jeremy Irons és Ashley Judd lesznek láthatóak. Az utóbbi filmet részben Írországban forgatják, de terveik szerint a történetben fontos szerepet játszó kórházat egy magyarországi stúdióban építenék fel.

Nagy erővel haladnak az előkészületek, a forgatókönyv végleges változata már elkészült, a financiális alapok is megvannak, már csak a harmadik főszereplőt kell megtalálnunk – közölte Kossuth-díjas rendező-operatőr. A valós eseményeken alapuló film az angol-német légi háború idején játszódik, főszereplője egy plasztikai sebész, aki a borzalmas égési sérüléseket szerzett katonákon próbál segíteni.

A Spider Dance című film Lola Montez életéről szólna, aki táncosnő, színésznő, kurtizán, I. Lajos szeretője volt. A film Ausztráliában játszódik, ahol a kegyvesztett, de még mindig befolyásos nő kábítószer- és alkoholfüggőségétől szenvedve próbált új életet kezdeni. Az amerikai viszonylatban is nagy költségvetésű mozi főszerepeire Catherine Zeta-Jonest, John Malkovichot és Sienna Millert szeretnék megnyerni. Az Oscar-díjas színésznő Lola Montez bőrébe bújna, Malkovich egy színházi embert keltene életre, míg Miller egy szolgálólányt játszana a részben Ausztráliában, részben egy németországi stúdióban készülő drámában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik