Élet-Stílus

Zé Roberto eligazolt Münchenből

Felipe Melo és Grafite hosszabbított, válogatott játékosokkal erősítettek az angol újoncok. Rövidhírek Angliától Spanyolországig.

Déli front

2012-ig meghosszabbította szerződését Felipe Melo a Fiorentinánál. A Konföderációs Kupa-győztes brazil az elmúlt idényben 29 meccsen két gólig jutott a Violáknál. Melo aláírására korábban az Arsenalnak is fájt a foga.

Visszatért a Cataniához Gennaro Delvecchio. A 31 éves középpályást a Sampdoria együttesétől szerezték meg a szicíliaiak. Delvecchio 2000 és 2004 között volt a Catania játékosa, de csak idényt (2003/04) töltött ténylegesen az Elefántoknál.

Melo (b) maradt a Serie A-ban (mti/epa)

Melo (b) maradt a Serie A-ban (MTI/EPA)

Négy évre az Athletic Bilbao együtteséhez igazolt a Real Sociedad 25 éves csatára, Inigo Díaz de Cerio. A hírek szerint a játékos teljesen felépült a 2008 novemberében szenvedett kettős lábszártöréséből. A csapatok a szerződés további részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Erősített a Valladolid is, a lila-fehérek ingyen jutottak hozzá az Osasuna középpályásához, Hector Fonthoz. A 25 éves, egykori Villarreal-középpályás három évre írt alá a José Zorrillában.

Északi övezet

2012-ig meghosszabbította szerződését a Wolfsburggal Grafite. A brazil csatár 2007-ben érkezett a német bajnokhoz, azóta 49 Bundesliga-meccsen 39 gólt szerzett.

A Hoffenheimben folytaja pályafutását a Hertha hátvédje, Josip Simunic. A horvát védőért 7 millió eurót kértek a berliniek a Bundesliga tavalyi meglepetéscsapatától.

Csapatot vált Zé Roberto is, a Bayern brazil középpályása a következő két szezonban a Hamburg játékosa lesz.

Zé Roberto (j) északra költözik (mti/epa)

Zé Roberto (j) északra költözik (MTI/EPA)

A Premier League-újonc Wolverhampton Wanderers négyéves szerződést kötött a Reading ír csatárával, Kevin Doyle-lal. A válogatott támadó az elmúlt idényben 18 gólt szerzett az angol másodosztályban.

Nem tétlenkedett az angol bajnokság másik újonca sem, a Burnley klubrekordnak számító 3 millió fontért megvásárolta a Hibernian együttesétől Steven Fletchert. A négyszeres skót válogatott csatár négy évre írt alá új csapatánál.

Ugyancsak négyéves szerződést szignált Steven N’Zonzi a Blackburn Roversnél. A francia középpályás a Ligue 2-ből kieső Amiens csapatát hagyta el a Rovers kedvéért.

Kispad

A következő idényben Juan Carlos Mandia irányítja a Racing Santander együttesét – jelentette be honlapján a spanyol klub. A 42 éves tréner korábban a Real Madrid ifjúsági csapatainál és a másodosztályú Herculesnél edzősködött.

Gennaro Ruotolo marad a Livorno edzője az első osztályban is. Az osztályozók idejére beugró korábbi asszisztens egyéves szerződést kötött a Serie A-újonccal.

Véget értek a találgatások Pierluigi Casiraghi jövőjével kapcsolatban, a tréner két évvel meghosszabbította szerződését az olasz U21-es válogatottnál. Casiraghi pozíciója azután rendült meg a csapatnál, hogy az Azzurrinik nem jutottak döntőbe a svédországi korosztályos Európa-bajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik