Élet-Stílus

Hivatalosan is van vezetőedzője az Újpestnek

Kedden késő este létrejött a megállapodás a felek között, így immár hivatalos: a 2009/2010-es szezonban William McStay lesz az Újpest FC vezetőedzője.

A 47 éves skót szakember a skót Celtic tartalékcsapatától érkezik az előző szezonban ezüstérmesként záró lila-fehérekhez. William McStay újpesti szerepvállalása egyébként hetek óta nem titok, jóllehet, akadt némi bizonytalanság is az ügyben.

Az eredeti tervek szerint a két klub együttműködésének részeként a Celtic állta volna a McStay fizetését, csakhogy éppen ezzel volt a baj: a kontinentális szövetség (UEFA) ugyanis nem járul hozzá két, egyformán európai kupában szereplő együttes ilyen formájú összefonódásához.

A probléma megoldódott: az Újpest hivatalos honlapján szerda hajnalban azt közölte, hogy a Celtic 15 év után közös megegyezéssel szerződést bont a tartalékgárda exedzőjével.

„Továbbra is tartom a kapcsolatot Celtickel. Ez egy nagy váltás lesz számomra, amely jelentős lépés a karrieremben. Az Újpest FC-vel kötött megállapodásom egyben kihívás is számomra” – nyilatkozta a lila-fehérek új szakvezetője, akinek a munkáját Aczél Zoltán, Joe McBride és kapusedzőként Pálinkás András segíti. A B csapatot pedig továbbra is Víg Péter irányítja.

„Nagyon bizakodóak vagyunk McStay személyét illetően, és reméljük, munkájával nagyon pozitív hatással lesz az Újpestre és a magyar futballra” – mondta a megállapodás kapcsán Joe Böröcz, Újpest nemzetközi kapcsolatokért felelős ügyvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik