Élet-Stílus

Wimbledon: a címvédő már elődöntős

Sima győzelemmel biztosította be a helyét az elődöntőben Venus Williams az angol nyílt teniszbajnokságon. Az amerikai klasszis két sima szettben leütötte a pályáról ellenfelét, és a következő körben a világelső Szafinával játszik. A junioroknál a második kört is sikerrel vette Babos Tímea.

Venus, az idősebbik Williams-nővér folytatta menetelését Wimbledonban, és két nagyon sima szettben győzött a negyeddöntőben annak ellenére, hogy kötéssel a térdén játszott. A lengyel Radwanska képtelen volt felvenni az amerikai által diktált ritmust, egy-egy labdamenet erejéig megszorongatta Venust, de összességében nem sok ellenállást tanúsított.

Érik a Williams-házidöntő (mti/epa)

Érik a Williams-házidöntő (mti/epa)

A címvédő amerikai azonnal letámadta ellenfele adogatását, és a negyedik bréklabdáját értékesítve 2:0-ra, 18 perc után pedig már 5:0-ra vezetett. Radwanska nagy nehezen nyert egy gémet, de képtelen volt feltartóztatni Venust, aki egy ásszal tett pontot az első szett végére.

A folytatásban némi meglepetésre elvette az amerikai adogatását a 11. helyen rangsorolt lengyel. A fellángolás nem volt hosszú életű, Venus két brékkel válaszolt, és 5:2-es állásnál egy bivalyerős tenyeressel befejezte a meccset.

“Kellemetlen ellenfél volt, laposan és erősen játszotta meg a labdákat, örülök, hogy a következő körbe kerültem. Nem akarok az elődöntőben megállni, óriási lenne, ha a fináléban a testvéremmel csaphatnék össze” – nyilatkozta Williams a BBC-nek. Ehhez az amerikai teniszezőnőnek a négy között a világelső orosz Dinara Szafinát kell legyőznie, aki alaposan megszenvedett a torna meglepetésemberével, a német Sabine Lisickivel.

Nagy nehezen nyert a világelső (mti/epa)

Nagy nehezen nyert a világelső (mti/epa)

A mindössze 19 éves játékos az első szettet rövidítésben nyerte, majd a második játszmát is csak nagy csatában, 6:4-re bukta el. Az utolsó, döntő szettre elkészült az erejével Lisicki, és hamar megadta magát. Szintén a négy között van a Szafina honfitársa, Jelena Gyementyjeva. Az olimpiai bajnok két sima játszmában ütötte ki Schiavonét.

A címvédő Venus után húga, Serena is bejutott a legjobb négy közé. A fehérorosz Azarenka nem találta ellenszerét az amerikai játékának, és az első szettet mindössze 26 perc alatt elbukta. A tavaly döntős, korábban kétszer bajnok Serena a másodikban kicsit többet hibázott, de így is simán nyerte a meccset.

Wimbledon
Női egyes, negyeddöntő:
Szafina (orosz, 1.)-Lisicki (német) 6:7, 6:4, 6:1
S. Williams (amerikai, 2.)-Azarenka (fehérorosz, 8.) 6:2, 6:3
V. Williams (amerikai, 3.)-A. Radwanska (lengyel, 11.) 6:1, 6:2
Gyementyjeva (orosz, 4.)-Schiavone (olasz) 6:2, 6:2

Az elődöntőben:
V. Williams-Szafina
S. Williams-Gyementyjeva

babos tímea már nyolcaddöntős

A hatodik helyen kiemelt Babos Tímea kedden bejutott a nyolcaddöntőbe a wimbledoni nyílt teniszbajnokság juniorversenyében, miután legyőzte a szlovák Vivien Juhászovát. A magyar játékos jobban bírta a végjátékot, a döntő játszmában hengerelt. Babos a következő fordulóban az orosz Jana Bucsinaval játszik.

Susányi Zsófia is bejutott a legjobb 16 közé. A fiatal magyar játékos két játszmában nyert az olasz Martina Trevisani ellen, a következő fordulóban a holland Richel Hogenkamppal következik.

Susányi párosban a norvég Ulrikke Eikerivel az oldalán is érdekelt. A magyar színekben szereplő Vaszilisza Bulgakova a szlovák Chantal Skamlovával párban szintén a programba került.

Junior női egyes, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Babos (6.)-Juhászova (szlovák) 6:1, 4:6, 6:0
Susányi-Trevisani (olasz) 6:4, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik