Élet-Stílus

Vissza kell vinni a durumlisztet

admin
admin

2009. 06. 30. 15:07

Visszarendelte az üzletekből a durumbúzából készült, 1 kilogrammos simaliszt-termékeit a Diamant MALOM Kft. fogyasztóvédelmi, megelőzési okokból - közölte a társaság.

A lépésre azért volt szükség, mert nem lehet kizárni, hogy a 2009. november 28-i és 2009. december 15-i szavatossági dátummal ellátott termékeik nem felelnek meg a malom minőségi elvárásainak. A társaság arra kéri a fogyasztókat, hogy vigyék vissza az áruházakba az érintett durumtermékeket.

A Diamant két, különböző fogyaszthatósági idejű egy kilogrammos durumlisztjét már a múlt hét végén bevonták, mert a készítményekben a fuzáriumgomba egyik toxinját találták az élelmiszerbiztonsági vizsgálatok során. Süth Miklós országos főállatorvos, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára akkor azt mondta: a fuzáriumgomba egyik, a termékekben most fellelt toxinja, a don (dezoxinivalenolnak) fogyasztása csak nagy mennyiségben okoz gondot – hányást, hasmenést -, azonban a toxin hő (sütés-főzés) hatására elbomlik.

Azóta a Cerbona Zrt. és a Tortellino Kft. is visszavonta néhány, a Diamant lisztjéből készült termékét, száraztésztát, illetve tortellinit, lasagnét.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.