Élet-Stílus

Megoperálták Luc Alphandot

Súlyos balesetet szenvedett hétfőn a 2006-os Dakar-rali francia győztese, akit még aznap megműtöttek. Menedzsere elmondása szerint több helyen eltört Luc Alphand gerince, de nem szenvedett maradandó károsodást.

Verseny közben súlyos motorbalesetet szenvedett hétfőn Luc Alphand korábbi kiváló alpesi síző, raliversenyző, a 2006-os Dakar-rali győztese. A 43 esztendős francia sportember – aki 1997-ben az alpesi sívilágkupa összetett pontversenyében diadalmaskodott – az Auvergne környéki raliviadalon szenvedett balesetet, aminek következtében súlyosan megsérült.

Alphand gerince a hírek szerint több helyen is eltört, de mostanra stabilizálták az orvosok. A clermond-ferrandi kórházban még hétfőn megműtötték, és az intézmény közleménye szerint a „páciens állapota stabil”. Alphand még legalább tíz napig kórházban marad.

“Tudomásom szerint Luc végig eszméleténél volt, nem áll fenn a veszélye, hogy a balesetben az agya megsérült volna” – nyilatkozta az AFP-nek Philippe Poincioux, a ralis menedzsere. – Azt viszont nehezen tűri, hogy nem mozoghat, ugyanakkor belátta, hogy óriási szerencséje volt.”

Balesetének körülményeiről egyelőre nem hozták nyilvánosságra semmilyen részletet. A versenyről annyit tudni, hogy azt indulóknak két nap alatt 200 kilométert kell megtenniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik