Élet-Stílus

Magyar pókerharcos hódít Las Vegasban

Újabb magyar játékos bizonyította, hogy hazánk legjobb pókeresei felkészültek a Las Vegas-i világbajnokság pénteken kezdődő főversenyére. Szilasi Viktória, az Everest Poker színeiben közel háromezer versenyző közül, a legjobb helyezést elért nőként, a 13. lett a WSOP sorozat 51. viadalán.

Szilasi Viktória

Szilasi Viktória

Szilasi átszámolva nyolcmillió forinttal állt föl az asztaltól. Az eredmény azért is kimagasló, mert a hétvégén kezdődő nagyverseny miatt már a legtöbb világhírű játékos is elindult az 1500 dollár nevezési díjú viadalon. Aki számít valamit a pókerben, már Las Vegasban van, és most mindannyian láthatták, ahogy Viki legjobb női lapforgatóként újabb bizonyítékát adta a magyar játékosok hatalmas fejlődésének.

Nincs egy hete, hogy Traply Péter, alias Bélabácsi az asztal közepére kiterítette lapjait, és a 280 induló közül világbajnokként állhatott fel a küzdelem után.

Felkészültünk – mondja nevetve Gárdos Dániel. Az Everest Poker magyarországi képviselője itthonról drukkol a mintegy harminc magyar nagymenőnek. Büszkék vagyunk, hogy van már arany karkötőnk, most már nem lehet más cél, mint bejutni a főverseny döntő asztalára – mondja, és szerinte az esélyek erre még soha sem voltak ilyen jók.

Nem lesz ott a főversenyen, mégis feltűnést keltett Las Vegasban a magyar szépségkirálynő, Freire Szilvia. Az ország legszebb nője Szilasival együtt indult az 54. versenyen, és tisztességes helytállás után, számos férfi ellenfél koncentrációját rendesen megzavarva a középmezőnyben végzett. Szilvi régebb óta indul magyar élő versenyeken, de elmondása szerint még van mit tanulnia. A póker ugyanis sokkal inkább sport, mint szerencse. Ilyen nagy versenyek végén valóban a legjobbak végeznek az élen. És most már közéjük tartozik Szilasi Viki is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik