Élet-Stílus

Jacko semmit sem hagyott az apjára

Michael Jackson 2002-es végrendelete teremthet tiszta viszonyokat az ötvenévesen elhunyt énekes vagyona körül - számol be a The Wall Street Journal.

A pop királyaként is emlegetett énekes hét évvel ezelőtt született végakaratában édesanyja és három gyermeke, valamint egy vagy több jótékonysági szervezet között osztotta meg vagyonát. Az újság értesülései szerint egy ügyvéd már csütörtökön átnyújthatja a Los Angeles-i fellebbviteli bíróságnak a végrendeletet, amelynél vélhetően nincs frissebb változat.
A The Wall Street Journal arról is beszámolt, hogy az énekes halála óta egy vagy két végrendelet is felbukkant, ezek azonban korábbi keltezésűek.

Titkos végrendelet

A sztár szülei hétfőn még úgy fogalmaztak, hogy szerintük fiuk érvényes végrendelet nélkül halt meg. A most ismertté vált végrendeletben Jackson nem említi apját, a 79 éves Joe Jacksont. A családot képviselő ügyvéd, Londell McMillan tájékoztatása szerint a szülők nem tudnak a 2002-es keltezésű végakaratról.

Jacko kizárta apját, Joe Jacksont (j) a végrendeletből (fotó: MTI/EPA)

Jacko kizárta apját, Joe Jacksont (j) a végrendeletből

(fotó: MTI/EPA)

A kiszivárgott részletek szerint Michael Jackson John Branca ügyvédet és John McClain zenei producert, közeli barátját jelölte ki a végrendelet végrehajtóinak. Branca 1980 és 2006 között volt a sztár jogi képviselője, akit Jackson három héttel halála előtt újra alkalmazott.

Vagyon helyett adósság

Jackson vagyonának rendezése nem lesz egyszerű feladat, az énekes halálával mintegy 500 millió dolláros adósságot hagyott hátra. Az adósságok mellett azonban tetemes összegre rúgó jogdíjak és befektetések voltak a tulajdonában, amelyek kiegyenlíthetik az adósságot, sőt akár még 200 millió dolláros pozitív mérleget is eredményezhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik