Élet-Stílus

Egy négyesben Kovács és Janics

Storcz Botond korábbi ígéreteinek és a válogatási elveknek megfelelően megnevezte a jövő heti világbajnoki válogatón általa indítani kívánt négyeseket. A női kvartett a nevek alapján verhetetlennek tűnik.

A női K-4 500-es hajó tagjai: Kovács Katalin, Janics Natasa, Kozák Danuta és Benedek Dalma. Storcz Botond indoklása szerint azért őket választotta, mert ezek a versenyzők nyújtották a legjobb teljesítményt a válogatóversenyen egyesben, illetve párosban.

A vasárnap véget ért brandenburgi Európa-bajnokságon a szoros időrend miatt nem volt lehetőség a legerősebb magyar négyes összeültetésére, az augusztusi, kanadai világbajnokságon viszont ebből a szempontból kedvezőbb lesz az időrend (az olimpiai egyes, páros, illetve négyes számot más-más napon rendezik).

Egy négyesben Kovács és Janics 1

A férfiakkal kapcsolatban a háromszoros ötkarikás bajnok kajakosból lett kapitány elmondta: az eddigi két világkupafutamra, illetve az Eb-re három csapatot jelölt már ki, és ezek közül a most megnevezett kvartett (Tóth Dávid, Szalai Tamás, Dobos András és Paumann Dániel) szerepelt a legjobban, így bennük látja a garanciát arra, hogy a lehető legjobban teljesítenek majd a vb-n.

A válogatási elveknek megfelelően a most megnevezett négyeseket bármelyik másik csapat kihívhatja a július második hétvégéjén rendezendő válogatóversenyen, és ha legyőzik a kijelölt hajókat, akkor ők utazhatnak Kanadába. E két szám mellett a nem olimpiai számokban is vb-válogató lesz a szegedi viadal.

Storcz Botond szerint a mostani rendszer a csapatból kimaradt versenyzőket is ösztönözheti arra, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a válogatóra, és a rendszer garancia arra, hogy mindenképpen a legjobb magyar csapat induljon a világbajnokságon.

A kapitány azt is fontosnak tartotta megemlíteni, hogy az Eb tanulságai szerint a férfi kajak szakágban egyre erősebb a specializáció, és szeretné, ha a magyar válogatott is ennek szellemében állna fel. Szerinte az lenne jó, ha a versenyzők nem apróznák el magukat, hanem az olimpiai távokon egyesben induló férfi kajakosok csak az egyesre koncentrálnának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik