Élet-Stílus

Sztoicskov Dél-Afrikában vállalt munkát

A játékosként aranylabdás Hriszto Sztoicskov, a bolgár labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a dél-afrikai Mamelodi Sundows vezetőedzője lett.

A korábbi 83-szoros bolgár válogatott, 1994-ben Aranylabdával jutalmazott Hriszto Sztoicskov – aki a Barcelonával öt bajnoki cím mellett BEK-et is nyert – a gyengébb eredmények miatt távozó francia Henri Michel helyét foglalja el a kispadon.

„A szakmai bizottságnál ugyan több tréner neve is felmerült, ugyanakkor mindenki egyetértett azzal, hogy Hriszto Sztojcskov az az ember, aki a kontinens egyik legjobb csapatává teheti a Mamelodi Sundowst” – véli a szerződéskötésnél bábáskodó Trott Moloto, a dél-afrikai labdarúgó-válogatott korábbi kapitánya.

Sztoicskov edzőként 2003-tól egy éven át a Barcelona utánpótláscsapatát irányította, majd 2004-től 2007-ig a bolgár válogatott szövetségi kapitánya volt, később pedig a spanyol Celta Vigónál vállalt munkát. A 43 éves szakember egyéves szerződést kötött Sundow-zal, amely – bolgár lapértesülések szerint – 1,5 millió euróval honorálja a szolgálatait.

Anyagi gondok nem befolyásolják majd új csapatának szereplését, lévén Patrice Motsepe, a klub tulajdonosa 1,3 milliárd dolláros vagyonával a Forbes listáján az 559. helyet foglalja el a világ leggazdagabb emberei között.

Drogot csempészett az egykori válogatott játékos?

Azzal vádolják Jose Luis Perez Caminerót, a spanyol labdarúgó-válogatott volt játékosát, hogy egy nemzetközi banda tagjaként drogcsempészetben vett részt. A csoport állítólag nagy mennyiségű kokaint szállított Kolumbiából és Mexikóból Spanyolországba. Az üggyel kapcsolatban eddig összesen 31 személyt vettek őrizetbe az ország több városában. Caminerót kihallgatása után azonban szabadlábra helyezték, mivel a hatóság szerint nem áll fenn a veszélye annak, hogy esetleg elszökik az igazságszolgáltatás elől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik