Élet-Stílus

Megismételte párizsi sikerét Federer

Robin Söderling a 11. összecsapásukon sem tudta megverni Roger Federert. A svájci klasszis akárcsak a Roland Garros döntőjében ismét könnyedén győzte le a svéd játékost. A nőknél menetelnek a Williams-testvérek.

Roger Federer a nyolcaddöntő első szettjében a lehető legjobbkor 4:4-nél vette el Söderling adogatását, és ezután könnyedén kiszerválta ellenfelét. A második játszma szorosabban alakult, mindkét játékos remek százalékkal ütötte be első szerváit, így a rövidítésre maradt a döntés.

Ebben a műfajban Federer volt jobb, Söderling elsősorban a fonákjával hibázott sokat, mint ahogyan az egész mérkőzésen.

A harmadik játszmában sokáig tartotta magát a svéd óriás, az adogatásai ismét ültek, a legfontosabb pillanatokban azonban megremegett a keze. A rövidítésben megint Federer koncentrált jobban, és három szettes sikerével bejutott a negyeddöntőbe.

A 2007-ben elődöntős, ám tavaly meglepően korán, a második körben búcsúzott szerb Novak Djokovics is bejutott a legjobb 16 közé, miután simán, három szettben legyőzte Dudi Selát. Az izraeli így is túlszárnyalta eddigi legjobbját, lévén 2008-ban, első wimbledoni tornáján mindjárt az első fordulóban veszített.

Andy Roddick és Andy Murray szintén érdekelt lesz a negyeddöntőben. Előbbi nagyszerű játékkal, három szettben győzte le a cseh Tomas Berdychet, míg utóbbi maratoni, öt szettes találkozón a svájci Stanislas Wawrinkát búcsúztatta.

Négy meccsen egy szettet bukott el idáig Federer (mti/epa)

Négy meccsen egy szettet bukott el idáig Federer (mti/epa)

A nőknél a vártnál könnyebben jutott be legjobb nyolc közé a harmadik helyen rangsorolt amerikai Venus Williams. Az amerikai klasszis az első szettben 6:1-gyel valósággal lemosta a pályáról Ana Ivanovicsot, aki a második szett elején orvosi segítséget kért, majd nem sokkal később kénytelen volt feladni a meccset.

Serena sem bonyolódott nagyobb küzdelembe: 56 perc alatt valósággal átgázolt a szlovák Daniela Hantuchován.

Szintén bejutott a legjobb nyolc közé a 11. helyen kiemelt Radwanska, aki a selejtezőből érkezett, 17 éves amerikai Melanie Oudint verte két szettben. Az olimpiai bajnok Jelena Gyementyjeva is hozta a kötelező győzelmet: az orosz hölgy a nyolcaddöntőben honfitársát, Jelena Vesznyinát búcsúztatta.

Tovább menetel Sabine Lisicki is: a 19 esztendős német teniszező, aki szombaton az idei Roland Garroson győztes orosz Szvetlana Kuznyecovát búcsúztatta, hétfőn a dán Caroline Wozniackit verte meg, két szettben. Lisicki eddigi legjobb eredményét Grand Slam-tornán tavaly, az Australian Openen érte el, akkor a harmadik fordulóig jutott Melbourne-ben.

A világranglista éllovasa, az orosz Dinara Szafina nagy csatában, három játszmában elbúcsúztatta Czink Melinda legyőzőjét, a francia Amélie Mauresmót, és így pályafutása során először bejutott a wimbledoni torna negyeddöntőjébe.

Az első helyen kiemelt orosz hölgy az utolsó játszmában 4:4-nél elvette ellenfele adogatójátékát, ezzel a győzelem útjára lépett, majd a következő gémben kiszerválta a 2006-os bajnokot.
A francia és az orosz játékos esti mérkőzése alatt eleredt az eső, mégis folytatódhatott a küzdelem, miután a rendezők behúzták a centerpálya fölé újonnan felszerelt tetőszerkezetet.

Babos is továbbjutott

A hatodik helyen kiemelt Babos Tímea bejutott a második fordulóba a junior nők között. A magyar játékos simán nyerte az első szettet, a másodikban pedig már 4:0-ra vezetett, amikor brit riválisa feladta a mérkőzést. Susányi Zsófia már korábban kiharcolt a továbbjutást. Babos a következő fordulóban a szlovák Vivien Juhaszovával játszik, Susányi ellenfele pedig az olasz Martina Trevisani lesz.

Junior női egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Babos (6.)-Moore (brit) 6:3, 4:0-nál Moore feladta.

Wimbledon, nyolcaddöntő:
Férfiak:
Murray (brit, 3.)-Wawrinka (svájci, 19.) 2:6, 6:3, 6:3, 5:7, 6:3
Roddick (amerikai, 6.)-Berdych (cseh, 20.) 7:6, 6:4, 6:3
Federer (svájci, 2.)-Söderling (svéd, 13.) 6:4, 7:6, 7:6
Haas (német, 24.)-Andrejev (orosz, 29.) 7:6, 6:4, 6:4

A negyeddöntő párosítása:
Hewitt-Roddick
Federer-Karlovic
Haas-Djokovics
Ferrero-Murray

Nők:
Szafina (orosz, 1.)-Mauresmo (francia, 17.) 4:6, 6:3, 6:4
S. Williams (amerikai, 2.)-Hantuchova (szlovák) 6:3, 6:1
V. Williams (amerikai, 3.)-Ivanovic (szerb, 13.) 6:1, 0:1-nél Ivanovic feladta
Gyementyjeva (orosz, 4.)-Vesznyina (orosz) 6:1, 6:3
Azarenka (fehérorosz, 8.)-Petrova (orosz, 10.) 7:6, 2:6, 6:3
A. Radwanska (lengyel, 11.)-Oudin (amerikai) 6:4, 7:5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik