Élet-Stílus

Fürdenek a Roosevelt téren

Elöntötte a Duna a budapesti rakpartokat, így a Roosevelt térnél is áll a víz. A folyó vízszintje a fővárosban jelenleg 716 centiméter, a következő napokban nem várható jelentős csökkenés. A szakemberek hétvégére újabb árhullámot várnak.

Előreláthatóan péntekig nem használhatják az autósok a budapesti rakpartokat, mivel a hétvégi esőzések miatt elhúzódhat a Duna apadása, a következő napokban nem várható jelentős csökkenés. Ahhoz, hogy újra megnyissák a rakpartot, 650 centiméternél alacsonyabb vízállás kell.

Egyenes út a bőrgyógyászatra? (mti)

Egyenes út a bőrgyógyászatra? (mti)

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság központi védelemvezetője a folyó Bécs fölötti intenzív áradása miatt hétvégén újabb árhullámra számít a Duna magyarországi szakaszán. A nap folyamán néhány centimétert apadhat a Duna Nagybajcsnál, a harmadfokú árvízvédelmi készültséget azonban nem szüntethetik meg, mert az apadást lassú „visszaáradás” követi – mondta Janák Emil. Komárom és Esztergom térségében továbbra is fenntartják a másodfokú árvízvédelmi készültséget.
A Roosevelt téri csomopont, mint stég (mti)

A Roosevelt téri csomópont (mti)

A Lajtán néhány centiméteres apadás következett be a Mosonmagyaróvár fölötti vésztározó vasárnapi megnyitása után. A vízszint 276 centiméternél – csaknem fél méterrel a harmadfokú árvízvédelmi készültség 220 centiméteres szintje fölött – megállt. A vésztározóba hétfőn is ömlik a víz. A Rábán is újabb árhullám vonul le, a folyó középső szakaszán hétfőtől másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el. A szolnoki vízügytől hétfőn újabb munkacsoport érkezik az észak-dunántúli árvízvédelem segítésére, így a nap folyamán a hatszázat is meghaladja a gáton dogozók száma a térségben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik