Élet-Stílus

Felfrissült a legnépszerűbb Peugeot

Teljes kisautó-kínálatát megújítja a Peugeot. A nemrég bemutatott frissebb 107 és 206 után a 207 sem kerülheti el sorsát. Az eredetileg 2006 márciusában bemutatott, eddig 1,46 millió példányban eladott 207 júliustól új formában kerül a kereskedőkhöz.

A külső változások alig észrevehetőek, a leglátványosabb a ködlámpák új kialakítása, amelyek a peugeot-s szájon kívülre kerültek. Ezzel párhuzamosan más a lökhárító és a hűtőmaszk is. Az új 207-es modelleken több a karosszéria színére fényezett műanyag elem és a krómozás. Ezen túlmenően a ferdehátú és a CC esetében a hátsó lámpák is módosulnak, LED-ek villannak benne.

Belül új burkolatok és részletmegoldások emelik a minőségi hatást, miközben modernebbre váltott a műszerfal. Több burkolóelem megváltozott, ahogy a klíma kezelőegysége is. A takarékosabb vezetést segíti az optimális sebességi fokozat kijelzésére szolgáló képernyő. A sebességmérőben elhelyezett függőleges nyíl felvillanása jelzi, hogy ideje lenne váltani. A 308 után az új 207 is megkapta a főképp autópályán nagyon előnyös impulzus-irányjelzőt, amely az indexkar megérintése után hármat villogtat.

A lejtőshátú és SW modell egyes változataiba távvezérlős ablak kerül, így a távvezérlő gombjával csukhatók az ablakok, ha van napfénytető, az is becsukódik.

Továbbra is kétféle, 75 és 95 lóerős 1,4-es, illetve 120 és 175 lóerős 1,6-os benzinmotorokkal kapható a Peugeot 207. Dízelből háromféle van, az 1,4 HDi 70, az 1,6 HDi 90 és 110 lóerős változatai szerepelhetnek a kocsiban.

Műszaki szempontból az igazi újdonságot a 207 HDi 99g modell megjelenése jelenti. Az 1,6-os, 90 lóerős dízelmotorral szerelt motort fogyasztásra és emisszióra optimalizált motorvezérlő szoftverrel és a visszavezetett kipufogógázt hűtő hőcserélővel szerelik. De további segítséget jelentenek a kis gördülési ellenállású 15 colos Michelin gumik és az aerodinamikai módosítások.

Képgaléria (vezzes.hu)

Képgaléria (vezzes.hu)

Egyfelől 5 milliméterrel alacsonyabbra került a karosszéria, amelyre flexibilis, az oldalakra jobban beforduló első lökhárító, hatékony légbeömlők, áramvonalas dísztárcsák, hátsó spoiler, a kipufogónál és a tanknál alsó burkolat került. Mindezeknek köszönhetően a takarékos Peugeot fogyasztása csupán 3,8 liter átlagosan, CO2-kibocsátása pedig 99 gramm kilométerenként.

A 207-es modell frissített változata 2009 szeptemberétől lesz kapható a Peugeot magyarországi márkakereskedői hálózatában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik