Élet-Stílus

Az oroszokon állt bosszút a Kemény-csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott vasárnap kiütéses 15-2-es győzelmet aratott az oroszok felett a bukaresti négyes tornán, amelyen így második helyen zárt.

A magyar válogatott a románok elleni veresgéet követően rendkívülien motiváltan kezdett, és az első negyedet 5-0-ra nyerte. Az első félidőben gólt sem kapott Kemény Dénes csapata, amely a második félidőben is ontotta a gólokat. A vlv.hu szerint a találkozó legeredményesebbje Hosnyánszky Norbert volt négy góllal.

“Jobb volt a helyzetkihasználásunk, kár, hogy ezért egy meccset kellett beáldoznunk. Jobban koncentrált mindenki az első másodperctől kezdve, így nem alakulhatott ki olyan helyzet, amely esetleg zavart okozhatott volna” – mondta Kemény.

Kemény Dénes szövetségi kapitánynak az augusztusi római világbajnokságra készülő csapata pénteken a németek ellen hatgólos sikerrel kezdett, majd szombaton váratlanul egy góllal alulmaradt a Kovács István vezette hazaiakkal szemben.

A torna utolsó mérkőzésén Románia szoros meccsen, 8-7-re legyőzte a németeket, s így pontveszteség nélkül nyerte a tornát (a meccs nagy részében egy góllal a németek vezettek, a hazaiak a végén fordítottak).

Magyarország-Oroszország 15-2 (5-0, 3-0, 3-1, 4-1)
A magyar gólszerzők: Hosnyánszky 4, Varga II. Zs. 3, Varga Dániel, Varga Dénes 2-2, Biros, Kiss G., Hárai, Kis G. 1-1

Az állás:
1. Románia 6 pont/2 mérkőzés
2. Magyarország 4/3
3. Oroszország 2/3
4. Németország 0/2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik