Élet-Stílus

Feladta a Ferrari az idei szezont?

Mivel a Ferrarinál már nem számítanak nagy javulásra idén, így a csapat inkább a 2010-es szezonra koncentrál. 2009 a homályos szabályok miatt úszott el.

Mivel a Ferrarinál már nem számítanak nagy javulásra idén, így a csapat inkább a 2010-es szezonra koncentrál. 2009 a homályos szabályok miatt úszott el.

A tavalyi bajnokcsapat, a Ferrari nyolc futam után 79 pontos lemaradásban van a vezető Brawn GP mögött. Mivel nagy fordulat már nem várható az idei évtől, a csapat inkább az idei élmenők példáját követve a 2010-es autó fejlesztésére koncentrálhat ezután.

Feladta a Ferrari az idei szezont? 1

“Bízom benne, hogy a következő futamokon javul még a teljesítményünk, de tesztelés nélkül nagyon nehéz – ha nem lehetetlen – drasztikusan változtatni az autón” – nyilatkozta a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo.

Az olasz szerint 2009-ben a nem egyértelmű szabályok miatt maradtak le, és a KERS-szel is rosszul jártak. Jövőre nem is akarják használni.

“Sajnos homályos szabályokkal kezdődött az idény. Nehéz volt pontosan értelmezni, ezt bizonyítja az is, hogy a legutóbbi három bajnokságot megnyerő csapat – a Ferrari, a McLaren és a Renault – sem olyan versenyképes most, mint korábban. Épp ez a küzdelmünk egyik célja: állandó és átlátható szabályokat akarunk. Mi például a KERS-szel építettük meg az autót, ami komoly súlyt jelent, míg sok más csapat nem foglalkozott a KERS-szel. Ha az FIA tényleg be akarja vezetni a KERS-t, akkor annak mindenkire ugyanúgy kellene vonatkoznia.Itt az ideje, hogy egyértelmű szabályok legyenek!” – magyarázta Montezemolo.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik