Élet-Stílus

Abraham laposra verte kihívóját

Továbbra is Arthur Abraham a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) középsúlyú világbajnoka, miután a profi világszervezet szombat esti berlini címvédő meccsén a tizedik menetben technikai KO-val legyőzte honfitársát, Mahir Oralt.

Ha csak a számszerű, száraz végeredményt nézzük – a 10. menetben feladta a kihívó sarka a mérkőzést – akkor azt mondhatjuk, hogy Arthur Abraham gond nélkül védte meg IBF középsúlyú világbajnoki címét szombaton este, de a Mahir Oral elleni mérkőzés egészen más képet mutatott, legalábbis a találkozó első felében.

Előzetesen a szakértők és a szurkolók többsége is sima Abraham sikert várt, de a nyitó menet tapogatózása után egészen a 4. felvonásig úgy tűnt, hogy az örmény-német világbajnok az öltözőben hagyta a harci kedvét, illetve a taktikai repertoárból egy gyors tollvonással kihúzta a védekezés fontosságát taglaló fejezetet. Az ominózus etapig gyakorlatilag magára húzta a meglepően bátor Oralt a címvédő, és a kihívó több alkalommal is erősen és tisztán eltalálta a passzív Abrahamot.

Abraham (j) öve nem forgott veszélyben (mti/epa)

Abraham (j) öve nem forgott veszélyben (mti/epa)

A negyedik menetben aztán megrázta magát a talán tudatosan (?) gyengén kezdő Abraham, és előbb magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, majd 40 másodperccel a gong előtt egy állcsúcsra mért jobbhoroggal padlóra küldte Oralt. A kihívó felállt, és kihúzta a hátra lévő rövid időt, de úgy tűnt, hogy gyorsan véget érthet a mérkőzés. A várt végkifejlet azonban – ekkor még – elmaradt, és bár a következő percekben Abraham masszív fölénybe került, a nagy szívvel küzdő és kemény fejjel megáldott Oral nem csak túlélte a rohamokat, de időnként veszélyesen visszakontrázott az igazi formáját megtalálni képtelen Abrahamnak.

A 6. menetben újabb Oral padlózás következett egy fejre irányuló ütés következményeként, majd a kissé leülő összecsapás végére a 10. menetben tette fel a pontot a bajnok. Sokakban ekkora talán már az is felmerült, hogy végig megy a találkozó, de az említett felvonásra teljesen elfogyott Oral, aki három alkalommal is fél térdre rogyott, és egyértelművé vált, hogy képtelen folytatni az érdemi küzdelmet. A kissé határozatlan Earl Brown mérkőzésvezető érhetetlen módon nem akart véget vetni az értelmetlen harcnak, de Oral segédei és a promótere, Ahmet Öner jelezte, elég volt, és megmentették védencüket a még nagyobb veréstől.

Ezzel a vártnál talán nehezebb győzelemmel a nagyközépsúlyba tartó Abraham megőrizte makulátlan rekordját 29 találkozót követően, és 10. alkalommal védte meg IBF középsúlyú világbajnoki övét, Oral pedig 5 év veretlenség után ízlelhette meg újra a vereség ízét.

A berlini Sauerland Event gála programjában a korábbi világbajnoki kihívó Sebastian Sylvester is szorítóba lépett, és egy unalmas összecsapáson egyhangú pontozásos győzelmet aratott a pár hónapja Arthur Abrahammal is összecsapó amerikai Lajuan Simon felett.

vető gábor hetedik győzelme

A profi karrierjét csak február végén kezdő, de május közepéig már hat hivatásos mérkőzésen sikerrel túljutott 20 éves várpalotai ökölvívó, Vető Gábor szombat este a szlovákiai Komárnóban húzott ismét kesztyűt. Vető ellenállhatatlanul bokszolt, és alig telt el 30 másodperc a kezdő gongszótól, amikor a 89 meccses ringveterán Anton Glofák (2 győzelem – 78 vereség – 2 döntetlen) a magyar bokszoló balhorgától először fejre állt. Nem sokkal a számolást követően a jelenet megismétlődött, de a balos ezúttal nem csak pontos, hanem igen nagy erejű is volt, így a szlovák bokszoló kifeküdt, s képtelen volt folytatni a meccset. TKO az első menetben, amikor még csak 1 perce és 23 másodperc óta tartott az összecsapás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik