Élet-Stílus

Rossi nyert, Talmácsi 16. lett Assenben

Talmácsi Gábor a 16. helyen végzett a MotoGP holland versenyén, amelyen az olasz Valentino Rossi pályafutása 100. futamgyőzelmét aratta. Tóth Imre 15., pontszerző helyen zárta a negyedliteres géposztály asseni futamát.

A pole-ból induló olasz Valentino Rossi ugyan nem a legjobban kapta el a rajtot, de gyorsan az élre állt, és magabiztosan motorozva megszerezte idei harmadik, pályafutása 100. (!) futamgyőzelmét, és immár egyedül vezet a pontversenyben.
A második helyen a spanyol Jorge Lorenzo, a harmadikon pedig az ausztrál Casey Stoner végzett a Holland Nagydíjon.

Rossi már 100 futamgyőzelemnél jár (MTI/EPA)

Rossi már 100 futamgyőzelemnél jár (MTI/EPA)

A MotoGP-ben a második versenyén szereplő Talmácsi Gábor – aki a 125-ösök között kétszer is nyert Assenben – jól kezdte a versenyt: az utolsó helyről a 15.-re jött fel, majd Daniel Pedrosa kicsúszását követően egy rövid ideig a 14. helyen motorozott.

Később azonban visszaesett, és a mezőny végére került, ugyanakkor többekkel ellentétben teljesítette a távot, végül a 16., utolsó helyen intették le. A másik Scor Racing-pilóta, a japán Takahasi Juki eggyel Talmácsi előtt végzett Assenben.

Talmácsi Gábor:

„Az elején nagyon jól ment minden, meccsben voltam a többi versenyzővel. Aztán kicsit csökkent a tapadás, és nem tudtam olyan gyors köröket menni. Ez volt a második versenyem, egyre többet tudok a motorról, a következő futamon már szeretném megszerezi az első pontjaimat. Gratulálok Valentino Rossinak a századik futamgyőzelméhez, nagyszerű, amit évek óta a pályán, s azon kívül is tesz.”

A 125-ösök között 2007-ben világbajnok Talma az első királykategóriás versenyén, két hete Barcelonában 17. volt.

A nyolcadliteres kategóriában három spanyol apriliás harcolt az első helyért Hollandiában, végül Sergio Gadea nagy csatában, kis különbséggel győzte le Nicolas Terolt és Julian Simont.

A 250-es géposztályban is izgalmasan alakult a hajrá: az összetettben vezető Alvaro Bautista az utolsó körben hátulról belerohant az élen haladó Aojama Hirosiba. A spanyol motoros pórul járt, jókorát bukott, nem is tudta befejezni versenyt, a japán viszont a motorján maradt, ás meg is nyerte a Holland GP-t, ennek köszönhetően pedig előzött a pontversenyben.

A második helyet a spanyol Hector Barbera szerezte meg, s Bautista meghökkentő hibája és kiesése nyomán a tavalyi vb-első olasz Marco Simoncelli is felállhatott a dobogóra.

A műtét után lábadozó Németh Balázst helyettesítő spanyol Aleix Espargaró az előkelő negyedik helyen végzett, míg a mezőny egyetlen magyarja, Tóth Imre utolsó előttiként érkezett meg a célba, de a sok kieső miatt a 15. hellyel pontszerző lett.

A gyorsaságimotoros-vb jövő hétvégén az Egyesült Államok Nagydíjával folytatódik a kaliforniai Laguna Secában, ahol csak a MotoGP kategória versenyzői szállnak majd nyeregbe.

Holland Nagydíj
125 kcm:
1. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 39:07.577
2. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) +0.078
3. Julian Simon (spanyol, Aprilia) +0.901

A vb állása:
1. Julian Simon (spanyol, Aprilia) 100 pont
2. Bradley Smith (brit, Aprilia) 95,5
3. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 84

250 kcm:
1. Aojama Hirosi (japán, Honda) 40:44.008
2. Hector Barbera (spanyol, Aprilia) +4.424
3. Marco Simoncelli (olasz, Gilera) +10.339

15. Tóth Imre (Aprilia) +1 kör h.

A vb állása:
1. Aojama Hirosi (japán, Honda) 121 pont
2. Alvaro Bautista (spanyol, Aprilia) 108
3. Hector Barbera (spanyol, Aprilia) 95

19. Tóth Imre (Aprilia) 12

MotoGP:
1. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 42:14.611
2. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) +5.368
3. Casey Stoner (ausztrál, Ducati) +23.113

16. Talmácsi Gábor (magyar, Honda) +1:25.099

A vb állása:
1. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 131 pont
2. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 126
3. Casey Stoner (ausztrál, Ducati) 122

Ajánlott videó

Olvasói sztorik