Élet-Stílus

Matthäus nem szerződik Fehérvárra

A többhetes tárgyalássorozat ellenére mégsem lesz az FC Fehérvár vezetőedzője Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A fehérvári klub tájékoztatása szerint „a felek különböző okokból nem jutottak megállapodásra. A tárgyalások eredménytelenül zárultak, ugyanakkor mind a két fél sok sikert kíván a másiknak a jövőre nézve. A felek a megállapodás meghiúsulásának részleteit üzleti titokként kezelik, azokról nem nyilatkoznak.”

A játékosként 150-szeres német válogatott, világbajnok és aranylabdás szakember a múlt pénteken járt Fehérváron, ahol szóban megállapodott a klubbal, ám ezután visszarepült hazájába, ahol ügyvédeivel tanulmányozta a szerződését.

A fehérváriak és a szakember között június 10-én született meg az előzetes szóbeli megállapodás, melynek értelmében a német tréner kettő plusz egy évig irányította volna az együttest.

Ezen a héten keddre várták német világsztárt, azonban Berzi Sándor ügyvezető akkor úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy „inkább szerdára várható” a német szakember. Sajtóértesülések szerint Lothar Matthäus a kameruni szövetséggel is tárgyal.

Nem tér vissza Magyarországra (MTI/EPA)

Nem tér vissza Magyarországra (MTI/EPA)

Matthäus – aki vezetőedzőként az osztrák Rapidnál és a szerb Partizan Beograd csapatánál is megfordult – 2004 februárjától 2005 decemberéig volt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, majd a brazil Atletico Paranaenséhez szerződött, ahol csak másfél hónapig vezette a csapatot.

A következő állomás az osztrák Red Bull Salzburg volt 2006 és 2007 között, s pályaedzőként bajnokságot nyert Bodnár László együttesével. Legutóbb pedig az izraeli első osztályban szereplő Maccabi Netanyánál dolgozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik