Élet-Stílus

Jackson rettegett a londoni koncertektől

A jövő hét elejére ígér részletes és hivatalos tájékoztatást a minap elhunyt Michael Jackson Londonban tervezett koncertsorozatának szervezője a megvásárolt jegyek árának visszatérítéséről. Sajtóértesülések szerint "Jacko" rettegett az 50 fellépésből álló hatalmas londoni koncertsorozattól.

Az AEG Live nevű producer cég rövid szombati londoni közleményében azt kérte, hogy a jegytulajdonosok mindenképpen őrizzék meg belépőiket vagy a vásárlást igazoló számlákat.

A This is it címmel meghirdetett koncertsorozatra, amely ötven előadásból állt volna, összesen több mint 750 ezer jegyet adtak el 50, illetve 75 fontos áron.

Ez lett volna minden idők legnagyobb nézőközönsége egyetlen városban és egyazon művész esetében.

Visszatérítés

Az 50 éves, tizenháromszoros Grammy-díjas énekes világsztár, akinek halálát európai idő szerint péntek hajnalban jelentették be, a délkelet-londoni Greenwich közelében lévő, 20 ezer fős befogadóképességű O2 rendezvénycsarnokban tervezte a nagy visszatérést, több mint egy évtizedes turnészünet után.

A nagy-britanniai jegyforgalmazók már a haláleset után felhívták a jegytulajdonosok figyelmét arra, hogy a tragédia nyomán természetszerűleg teljes jegyár-visszatérítésre számíthatnak, de ez csak abban az esetben garantált, ha hivatalos értékesítőtől – közvetlenül az O2 csarnoktól, vagy a rendezvénnyel kapcsolatban álló szerződéses terjesztőktől – vették a belépőt.

Feketén rizikós

A nem szerződéses cégektől vagy magánszemélyektől – például az eBay internetes adásvételi portálon – vásárolt jegyekért a hivatalos forgalmazók nem tudnak felelősséget vállalni, ebben az esetben a felek megegyezésétől függ, hogy a jegytulajdonos visszakapja-e a pénzét.

A hivatalos internetes értékesítés beindulásának pillanatától óránként átlagosan 40 ezer jegy fogyott, és már márciusban mind a 750 ezer belépő elkelt.

Az AEG Live-nak mindazonáltal nem csak a jegyek visszaváltása okoz veszteséget: nem hivatalos értesülések szerint a cég eddig 20-30 millió dollárt költött a produkcióra.

Rettegett

Szombati londoni sajtóértesülések szerint “Jacko” rettegett az 50 fellépésből álló hatalmas londoni koncertsorozattól.

A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap bennfentes forrásai azt mondták: a világsztár gyógyszerfüggősége az utolsó időkben “már ellenőrizhetetlenné fajult”, és Jackson pszichiáterhez járt. Az egyik “közeli barát” szerint az énekes azt hajtogatta, hogy sarokba szorították, de mindenképpen végig kell csinálnia a koncerteket, mert túl nagyok az adósságai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik