Élet-Stílus

Befejezte Bernd Schneider

Az orvosok tanácsára úgy döntött a német válogatott és a Bayer Leverkusen középpályása, hogy 35 évesen befejezi a pályafutását. A fehér brazilnak becézett Bernd Schneider tavaly tavasszal sérült le, az elmúlt szezonban egyetlen egyszer lépett csak pályára.

Bernd Schneider kérésére a Leverkusen együttese felmondta a játékos szerződését, miután az orvosok azt tanácsolták, hogy akassza szögre a stoplist. „A 2008-as sérülésem óta állandóan problémáim voltak. Döntésemet a szakemberek tanácsára hoztam meg” – nyilatkozta a középpályás.

Befejezte Bernd Schneider 1

Schneider éveken keresztül kihagyhatatlan volt a német válogatottból, és a Leverkusenben is alapembernek számított. A Nationelfben 81 alkalommal (4 gól) szerepelt, a Bundesligában 296 meccsen 39-szer volt eredményes a remek technikája miatt fehér brazilnak becézett játékos. A karrierjét Carl Zeiss Jenánál kezdte, 98-ban az Eintracht Farankfurthoz igazolt, és egy évvel később már a Leverkusenben futballozott.

A komoly sikerek elkerülték Schneidert. A Leverkusennel kétszer éppen csak lemaradt a bajnoki aranyról, két kupa- és egy BL-finálét is elbuktak. A válogatottal 2002-ben ezüstérmet nyert a világbajnokságon, négy évvel később pedig a dobogó legalsó fokára állhatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik