Élet-Stílus

BL: erős csapatokat kapott a Szeged és a Veszprém

Mindkét magyar csapat, azaz az MKB Veszprém és a Pick Szeged is nehéz csoportba került a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A nőknél a tavalyi döntős Győri Audi ETO KC román és spanyol ellenfelet kapott.

A magyar bajnok MKB Veszprém riválisa a szlovén Velenje, a francia Chambéry, a német Rhein-Neckar Löwen és a bosnyák Boszna Szarajevó lesz a BL csoportkörében, továbbá ehhez az ötöshöz csatlakozik egy csapat a szlovák Tatran Presov, a lengyel Vive Kielce és a portugál Porto alkotta trióból.

Az ezüstérmes szegediek az orosz Csehovszki Medvegyi, a francia Montpellier, a spanyol Valladolid és a román Constanta együtteseivel találkoznak. Ehhez a szextetthez az ukrán Zaporizzsja, a görög PAOK és a ciprusi Sztrovolosz gárdái közül egy csatlakozik. A csoportokból az első négy jut tovább.

Nem lesz könnyű dolguk a veszprémiaknek (MTI)

Nem lesz könnyű dolguk a veszprémieknek (MTI)

Szerda este az is kiderült, hogy a román Oltchim Valcea és a spanyol Itxako lesz a Győr riválisa a női BL csoportkörében.

Az előző idényben finalista magyar gárda negyedik riválisa egy selejtezőből érkező ellenfél lesz, amely az orosz Zvezda Zvenigorod, a szlovén RK Olimpija, a szlovák SKP Bratislava és egy a kvalifikáció első köréből érkező vetélytárs lehet.

Az már a múlt héten eldőlt, hogy a Budapest Bank-FTC-RightPhone a dán FCK Handbold és az ukrán bajnok Szmart, valamint egy, az első körből továbbjutó csapat ellen selejtez október elején. A kvartett győztese kerül fel a tizenhatos főtáblára, amelynek küzdelmei október végén indulnak.

Amennyiben a fővárosi együttes megnyeri kvalifikációs csoportját, úgy az orosz HC Dinamo, a norvég Larvik és a montenegrói Buducnost Podgorica lesz az ellenfele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik